PRVA HNL

NOVE KAZNE U HRVATSKOM NOGOMETU: Disciplinska komisija odradila posao, Hajduk prošao najgore

Uz ovlaštenje Izvršnog odbora Hrvatskog nogometnog saveza Disciplinska komisija donijela je odluke o kaznama za prekršaje na utakmicama 10. kola hrvatskog nogometnog prvenstva. Najveća kazna ‘uručena’ je Hajduku.

Hajdukova blagajna bit će olakšan za 20,000 kuna, navodi se na službenim internetskim stranicama Hrvatski telekom Prve lige, uz sljedeće objašnjenje:

“Na utakmici Hajduk-Lokomotiva pripadnici navijačke skupine Torcida na sjevernoj tribini u 60. minuti zapalili su 20 baklji, nekoliko bljeskalica te 5 dimnih kutija koje su gorjele 3 minute pa je zbog učestalog prekršaja iz članka 67. DP HNS HNK Hajduk kažnjen novčanom kaznom u iznosu od 20.000 kuna.”

Kažnjen je i domaćin te utakmice, također novčano i to iznosom od 5000 kuna zbog prekršaja iz članka 54. DP HNS na istoj utakmici (5 žutih kartona).

Kazne su uručene i sudionicima-klubovima utakmice Istra 1961-Dinamo.

“Skupina BBB s tribine jug u 77. minuti bacila je dvije baklje na navijače na istočnoj tribini te u slijedećoj minuti ubacila jednu baklju u teren za igru zbog čega je GNK Dinamo kažnjen iznosom od 10.000 kuna, a NK Istra 1961 kao organizator s 5.000 kuna”, otkriva se, uz dodatak da je i igrač Dinama Leonardo Sigali kažnjen zabranom nastupa u jednoj utakmici i novčano u iznosu od 4000 kuna “zbog isključenja na utakmici Istra 1961-Dinamo (prekršaj nad suparnikom u izglednoj prilici za pogodak).”

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr