NOVA ESKALACIJA LUDILA U FRANCUSKOJ: / U neredima u LIlleu uhićeno 36 osoba, 16 ih završilo u bolnici

Image
Foto: AFP, PHILIPPE HUGUEN

Najmanje 36 osoba je uhićeno tijekom srijede i u noći na četvrtak u Lilleu tijekom novih izgreda u kojima su glavnu ulogu imali engleski huligani. U bolnici je završilo 16 ljudi.

16.6.2016.
8:42
AFP, PHILIPPE HUGUEN
VOYO logo

Engleski su navijači u velikom broju stigli u Lille uoči utakmice svoje reprezentacije koja dana u obližnjem Lensu igra utakmicu 2. kola Europskog prvenstva protiv Walesa. Nevolja je u tome što su u srijedu u Lilleu igrale reprezentacije Rusije i Slovačke, pa su engleski huligani odlučili potražiti ruske s kojima imaju neriješene poslove još od prošlog tjedna.

S mrakom stigli i neredi

Uoči i nakon subotnje utakmice između Engleske i Rusije u Marseilleu došlo je do žestokog sukoba između navijača tih reprezentacija. U nasilju su prednjačili Rusi kojih je uhićeno oko 40, a UEFA je zaprijetila dvjema reprezentacijama izbacivanjem s Eura ako se ponovi slična situacija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No, engleske huligane to nije spriječilo da u velikom broju nahrupe u Lille u potrazi za Rusima. Još tijekom dana je policija suzavcima rastjerivala veće skupine navijača koje su po gradu radile probleme, a neredi su eskalirali kad je pao mrak. Stotine su se navijača sukobile s policijom koja je koristila suzavce, pendreke i ostala sredstva kako bi primirila i rastjerala podivljalu masu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iako su tijekom dana vlasti strahovale od Rusa, na kraju su se glavnim problemom pokazali Englezi koji su razbijali izloge po gradu i bacali boce na policiju. Strah se sada seli u Lens gdje bi se mogli pojaviti i ruski huligani. Pred francuskom policijom je vjerojatno novi buran dan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo