NOVA ERA ATLETICO MADRIDA: / Rojiblancosi spektakularno otvorili novi stadion Wanda Metropolitano

Image
Foto: AFP

U subotu, 16. rujna 2017. godine, započela je nova era Atletico Madrida.

16.9.2017.
22:57
AFP
VOYO logo

Rojiblancosi su se, nakon 51 godine igranja na Vicente Calderonu, preselio na prekrasan stadion Wanda Metropolitano koji će biti njihov dom madridskom klubu. Izgradnja stadiona koštala je 240 milijuna eura, a može primiti 67.700 navijača od čega je gotovo 50.000 onih s godišnjom ulaznicom.

[VIDEO] OVO OSTAVLJA BEZ DAHA: Japanac zabio Barceloni golčinu o kojoj će pričati unucima

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Atletico je svojim navijačima prije utakmice priredio i spektakularno otvaranje. Travnjak, koji se održava najmodernijim tehnologijama, bio je prekriven Atleticovim crveno-bijelim bojama, a prije utakmice je iznad stadiona preletjela akorbatska skupina Patrulla Aguila, koja je po uzoru na američki Super Bowl ispuštala boju, javlja ugledna madridska Marca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon lovačke formacije, iznad stadiona su se pojavila tri padobranca. Jedan je na travnjak donio španjolsku, a drugi zastavu Atletica, dok se treći padobranac spustio s nogometnom loptom. Dogodila se i jedna zanimljivost.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naime, na novom stadionu svi igrači s više od 100 nastupa za Atletico dobili su velike postere. Jedan od njih je i meksički napadač iz 80-ih i 90-ih Hugo Sánchez, koji je kasnije postao omražen jer je 1985. prešao u Real.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ne zaboravljaju mu to navijači ni danas, pa su mnogi pljuvali na njegov plakat ili bacali limenke piva ili opuške na njega!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Što se tiče samog dvoboja, vrijedi spomenuti kako je umalo Malaga pokvarila feštu, ali stvar je spasio Antoine Griezmann, zabivši nakon odličnog Correina prodora jedini gol u 62. minuti. Kao i Jan Oblak, koji je obranio Rolanov udarac u 90. minuti!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U drugoj utakmici popodnevnog programa Betis je kod kuće svladao Deportivo s 2-1. Oba gola za klub iz Seville zabio je veteran Joaquin (14,76), dok je strijelac za momčad iz La Corune bio Federico Cartabia (23).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na ljestvici vodi Barcelona s maksimalnih 12 bodova, Real Sociedad ima 9, Atletico je treći s osam bodova.


Tekst se nastavlja ispod oglasa

fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
Cijena strasti
default_cta
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
Obiteljske tajne
default_cta
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
Gajin svet
default_cta
VOYO logo