NOGOMETNI FANATIK: / NBA zvijezda kupila Mallorcu i kreće u pohod na Europu!

Image
Foto: AFP, Patrick Smith
Image
Foto: AFP, Patrick Smith
5.1.2016.
15:41
AFP, Patrick Smith
VOYO logo

Mallorca je 2013. ispala iz prve lige nakon 16 uzastopnih sezona u najvišem razredu španjolskog nogometa. Klub je posljednjih godina bio u velikim financijskim problemima i tražio je kupca koji bi ga mogao vratiti u život. Na koncu ga je pronašao u grupaciji Liga ACQ Legacy Partners kojoj su na čelu Nash i Sarver.

Navijač Tottenhama

Mallorca je trenutno na 18. mjestu u drugoligaškom natjecanju i prijeti joj pad u još niži rang, tako da će prva dužnost novih vlasnika biti osvježavanje momčadi. Nakon toga im ambicije sežu ne samo do povratka u Primeru, već i do borbe za europske kupove. Španjolski mediji ističu da će poznati obožavatelj nogometa Nash imati aktivnu ulogu u klubu, a na nekoj od funkcija bi mu se mogao pridružiti dobar prijatelj Steve McManaman, nekadašnji veznjak Liverpoola i Real Madrida.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nash i Sarver su za većinski paket dionica platili nešto više od 20 milijuna eura. Sarver je prošle godine pokazivao zanimanje za kupnju posrnulog škotskog diva Rangersa, te španjolskih prvoligaša Getafea i Levantea, ali nijedan se od tih poslova nije ostvario. S druge strane, dvostruki najkorisniji igrač NBA lige Nash je fanatični obožavatelj nogometa i navijač Tottenhama. Svojedobno je imao vlasnički udio u MLS momčadi Vancouver Whitecaps, a sada je odlučio zaplivati i u europskim vodama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
Tajne vinove loze
default_cta
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
Yu-Gi-Oh sevens
default_cta
Obiteljske tajne
San snova
Cijena strasti
VOYO logo