NOGOMETNA LUDNICA: / Ovo su stvari koje su obilježile europsku večer

Image
Foto: BIEL ALINO/AFP
Image
Foto: BIEL ALINO/AFP

Još jedna očajna utakmica Manchester Uniteda i sjajan volej Aritza Aduriza obilježili su večerašnji programi Europske lige.

18.2.2016.
23:38
BIEL ALINO/AFP
VOYO logo

Stvari su za United krenule u krivo još na zagrijavanju kada mu se ozlijedio prvi vratarDavid de Gea. Uoči utakmice je otpao i Wayne Rooney, a od ranije su izvan pogona još desetorica igrača. U takvoj situaciji Louisu van Gaalu nije bilo lako složiti momčad, ali unatoč tome, poraz od Midtjyllanda je novi udarac i neuspjeh za slavni engleski klub.

Image
NAJNESRETNIJI TRENER NA SVIJETU: /

Ovo se Nizozemcu nikako nije smjelo dogoditi

Četiri poraza u nizu

Manchester Unitedu je ovo bio četvrti poraz zaredom u Europskoj ligi. U ovom je natjecanju posljednji put igrao u sezoni 2011/12 i nanizao poraz od Ajaxa i dva od Athletic Bilbaa. Osim toga, United je primio najmanje dva gola na posljednjih šest gostovanja u europskim natjecanjima (ne računajući kvalifikacije).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

https://vid.me/3ME4

A prije sedam godina...

U 21 od 39 utakmica ove sezone, računajući sva natjecanja, Manchester United nije uspio doći do pobjede. Na samo jednom od posljednjih 11 gostovanja momčad Louisa van Gaala je sačuvala mrežu čistom. Zanimljivo, poraz od Midtjyllanda se dogodio na dan kada je prije sedam godina Manchester United došao do rekordne 14. premierligaške utakmice u nizu u kojoj nije primio gol. Bila su to neke druga vremena...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Adurizova golčina

Autor najljepšeg pogotka večeri nedvojbeno je Aritz Aduriz. Njegov je volej s 30-ak metara donio pobjedu Athletic Bilbau (1:0) na gostovanju kod Marseillea. Sa sedam je golova 35-godišnji napadač trenutno prvi strijelac natjecanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rođendanski poklon za Nevillea

Na 41. rođendan svoga trenera Garyja Nevillea nogometaši Valencije su deklasirali bečki Rapid sa 6:0. Pet su golova postigli u prvom poluvremenu, što dosad nije uspjelo još nijednoj momčadi u povijesti Europske lige.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

https://vid.me/NS9x

Nitko ne želi u Sevillu

Branitelji naslova, nogometaši Seville, kod kuće su nadigrali Molde s 3:0. Andalužanima je ovo čak 14. uzastopna pobjeda na njihovom stadionu Sanchez-Pizjuan kad se u obzir uzmu sva natjecanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

https://vid.me/InfB

Dominacija Španjolaca

Ovog su tjedna španjolski klubovi pokazali rijetko viđenu dominaciju u Europi. U pet utakmica upisali su isto toliko pobjeda, a najimpresivniji je podatak da u tim dvobojima nisu primili niti jedan gol. Istovremeno su ih zabili 13. Real Madrid je u srijedu u Ligi prvaka svladao Romu s 2:0, a uslijedile su četiri pobjede u Europskoj ligi. Osim triju prethodno spomenutih, Villarreal je pobijedio Napoli s 1:0. Za usporedbu, napomenimo i to da su njemački klubovi u Europskoj ligi ostvarili gol razliku 3-0, a engleski i talijanski 2-3.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Čudesni Armenac

Borussia Dortmund je na svome terenu svladala Porto s 2:0 pogocima Lukasza Piszczeka i Marca Reusa. Ovom potonjem je asistirao sjajni armenski veznjak Henrih Mhitarjan koji sada na kontu, gledajući sva natjecanja, ima čak 18 dodavanja za gol, najviše od svih igrača u pet najjačih europskih liga.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

https://vid.me/nioT

Ikerovo novo iskustvo

Legendarni španjolski vratar Iker Casillas je u Dortmundu debitirao u Europskoj ligi. Dugogodišnjem kapetanu Real Madrida, a danas čuvaru mreže Porta, ovo je bila 162. utakmica u euro-kupovima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
Tajne vinove loze
default_cta
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
Yu-Gi-Oh sevens
default_cta
Obiteljske tajne
San snova
Cijena strasti
VOYO logo