Nogometna legenda prodala i hrvatski dres kako bi se spasila

20.11.2014.
6:41
VOYO logo

James, koji sada brani za indijsku Keralu, sredinom ove godine doživio je pravi financijski brodolom. Iako je tijekom svoje karijere zaradio 16 milijuna eura, što baš i nije mali novac, tri milijuna eura je morao dati svojoj ženi kojoj je taj iznos pripao nakon razvoda. I umjesto da pametno rasporedi veliki ostatak novca, on se odlučio sve potrošiti. Ta glupa odluka koštala ga je bankrota, koji je James objavio u 44 godini života. Tako se odlučio na očajnički potez. Prodati svojih dvjestotinjak suvenira putem aukcijske kuće Hilco. Među njima su bili potpisani dresovi i lopte, kao i kopačke, stvari koje su usko vezane za Jamesovu karijeru i nogomet. Međutim, na aukciji se nisu nalazili samo nogometni suveniri, već i zvučnici, gramofonske ploče, motorna pila, bicikl pa čak i plastična šalica. James je, očito, toliko financijski potonuo da se odlučio prodati "sve" što ima. Ili barem većinu.

Kako bilo, tijekom utorka je i zatvorena aukcija svih njegovih dvjestotinjak suvenira na internetu, a ukupno je zaradio svega nekoliko tisuća eura. Ono što najviše plijeni pozornošću je da je James najviše novaca uzeo na setu od 1.800 gramofonskih ploča, za što je dobio četiri i pol tisuće eura. Za dres legendarnog golmana Chelsea Petra Čecha dobio je tri tisuće eura, a 900 eura je zaradio na dresu koji je nosio na Svjetskom prvenstvu 2010. godine, i to u dvoboju protiv Njemačke, koja je u Južnoj Africi osvojila brončanu medalju. Za plastičnu šalicu je dobio 573 eura.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vrijedi istaknuti i da se na aukciji našao i dres hrvatske nogometne reprezentacije, a od zanimljivijih dresova, tu je bio i onaj Crvene Zvezde.

//www.youtube.com/embed/wMeysWa4CN8

Tekst se nastavlja ispod oglasa

James je svoju nogometnu karijeru započeo 1988. godine u Watfordu, nakon čega je redom igrao za Liverpool, Aston Villu, West Ham, Manchester City, Portsmouth, Bristol City, Bournemouth i IBV.

U mirovinu se povukao 2013. godine, a aktivnom se bavljenju nogometom vratio ove godine u novoformiranoj indijskoj ligi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo