Nogometaši Splita će dugo pamtiti ovaj dan!

U prvoj utakmici 2. pretkola Europske lige, nogometaši Splita ostvarili su povijestan uspjeh pobijedivši na gostovanju u Sloveniji momčad Domžala rezultatom 1:2.

15.7.2011.
1:09
VOYO logo

Prvu europsku utakmicu u svojoj povijesti, igrači Ivana Katalinića odradili su više nego uspješno. Pobjedom od 1:2 na gostovanju kod Domžala napravili su veliki korak prema 3. pretkolu Europske lige.

Splitovci nisu odustali od napadačkog načina igre koja ih je krasila cijelu prošlu sezonu. Na jednak način došli su do prve pobjede na otvaranju nove sezone.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Katalinićevi izabranici poveli su u 42. minuti, strijelac je bio odbačeni Hajdukovac, Duje Čop koji se odmah u prvoj utakmici pokazao kao sjajna akvizicija.

Rezultatom od 0:1 otišlo se na odmor. U nastavku, krenulo je loše po Splitovce. U 47. minuti Križanac je u kaznenom prostoru povukao domaćeg nogometaša Vuka, zbog čega je sudac dosudio jedanaesterac i pokazao žuti karton bivšem hrvatskom reprezentativcu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za izjednačenje je pogodio Pekić. Imali su Slovenci u nekoliko navrata doći do prednosti, ali nisu iskoristili svoje prilike. I onda, šok za domaće navijače. Petnaest minuta prije kraja, Vitaić je iz slobodnog udaraca s gotovo 30 metara pogodio za najveću pobjedu u klupskoj povijesti.

Splićani će tako s prednošću od 2:1 već sljedećeg tjedna dočekati Domžale na Dugopoljskom stadionu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vezani članci:

arti-201107140415006 arti-201107071065006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo