NOĆ KAD JE SLOVENIJA ŠOKIRALA HRVATSKU: / Dežela zaziva taj povijesni trenutak za njih; 'Ma je*em ga u usta, zbog njega sam skoro dobio otkaz'

Image

Slovenci se prisjetili noći kad je Primož Gliha šokirao Hrvatsku

23.3.2021.
11:08
VOYO logo

Hrvatska nogometna reprezentacija jučer se okupila u Zagrebu pred početak kvalifikacija za SP u Kataru, a prvu utakmicu u skupini H Vatreni igraju sutra protiv neugodne Slovenije koju vodi Matjaž Kek.

Image
VATRENI O MOGUĆOJ OPASNOSTI U NADOLAZEĆEM CIKLUSU: /

Vlašić upozorio čega se treba paziti i naglasio - 'Jedna je stvar najvažnija'

Image
VATRENI O MOGUĆOJ OPASNOSTI U NADOLAZEĆEM CIKLUSU: /

Vlašić upozorio čega se treba paziti i naglasio - 'Jedna je stvar najvažnija'

Hrvati i Slovenci međusobno igrali osam puta

Slovenski mediji s dosta pozornosti iščekuju ovaj dvoboj. Na naslovnici sportske rubrike portala Siol.net. dominiraju tekstovi o Hrvatskoj. Pa tako naši susjedi pišu kako su Hrvati i Slovenci dosad međusobno igrali osam puta, od toga su tri puta remizirali i čak pet puta izgubili. U tekstu pod nazivom kako je Slovenija šokirala Hrvatsku nekako se zaziva i šok sutra u novom srazu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U kvalifikacijama za SP 1998., u Splitu su 2. travnja 1997. igrali Hrvatska i Slovenija i susret je završio 3:3. U toj utakmici briljirao je PrimožGliha s hat-trickom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vatreni su u tom dvoboju igrali bez tadašnjih zvijezda Davora Šukera, Roberta Jarnija, Zvonimira Solde, Igora Štimca i Marija Stanića i Slovenci su upravo u tim izostancima vidjeli svoju šansu, iako su bili potpuni autsajderi. Hrvatska je povela s 1:0 golom Roberta Prosinečkog nakon sjajne akcije Alena Bokšića i asistencije Gorana Vlaovića.

Hat-trick Glihe na Poljudu 1997.

Na 2:0 povisio je Zvonimir Boban u 43., da bi Primož Gliha, tadašnja desetka Slovenaca, smanjila na 2:1 u 45. Na 3:1 u drugom dijelu povisio je Zvonimir Boban, a nakon toga došlo je do slovenske eksplozije na poljudskoj ljepotici. Gliha je u 65. znači pet minuta nakon Bobanovog gola za 3:1, smanjio zaostatak na 3:2 da bi već u 67. Gliha šokirao oko 20 000 ljudi i postigao gol za konačnih 3:3.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ćiro o Glihi 2014.

Slovenci se prisjećaju i kako je zbog tog kiksa Ćiro Blažević umalo dobio otkaz ali i kako je nakon toga postao junakom nacije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ma je*em ga u usta, zbog njega sam skoro izgubio posao na klupi Hrvatske kao izbornik", kazao je svojedobno slavni Ćiro govoreći o Glihi i toj utakmici koji je dao za slovenski Sportal u ljeto 2014., prenose Slovenci.

Samit
fnc 15
Gajin svet
Cijena strasti
Hell's kitchen
default_cta
Azbuka našeg života
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Alvin i vjeverice
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Volio bih da sam ovdje
Brak na prvu
Playmobil
default_cta
Sumrak saga: Mladi mjesec
VOYO logo