NJEMAČKI VELIKAN RAZLJUTIO BOBANA: / 'Iznimno ga poštujem, ali njegova je izjava nonsens'

Image
Foto: AFP, ALEXANDER NEMENOV
11.2.2017.
16:42
AFP, ALEXANDER NEMENOV
VOYO logo

Među glavnim Infantinovim predizbornim obećanjima bilo je proširenje Svjetskog prvenstva što je prošli mjesec FIFA i potvrdila. Počevši od 2026. godine, na SP-u će igrati čak 48 reprezentacija što je dio stručnjaka i navijača dočekao s velikim kritikama.

Image
LEGENDARNI NIJEMAC IZGUBIO ŽIVCE: /

'SP s 48 momčadi je besmislica, ovo što se događa nije vrijedno nogometa'

Image
LEGENDARNI NIJEMAC IZGUBIO ŽIVCE: /

'SP s 48 momčadi je besmislica, ovo što se događa nije vrijedno nogometa'

'Kritizirati FIFA-u uvijek je popularno'

"Kritizirati FIFA-u uvijek je popularno i neki su, izgleda, pretplaćeni na takav stav. No, nitko do sada nije predočio elaborirano i argumentirano objašnjenje zašto se ne bi trebao igrati ovakav format Mundijala. Znate li zašto? Jednostavno je, nema ga", rekao je Boban u intervjuu za Sportske novosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Među kritičarima je i veliki Karl-Heinz Rummenigge, danas predsjednik Udruženja europskih klubova (ECA) i Bayerna.

"Proširenje s 32 na 48 reprezentacija je potpuni nonsens. U ovom trenutku imamo format kojim su svi zadovoljni, ne samo mi u Njemačkoj. Nisu bili sretni samo u Aziji i pogotovo u Africi jer vjeruju da bi trebali imati više predstavnika. Otkud im takvo uvjerenje, ne znam. Svatko treba zaslužiti svoje pravo da igra", izjavio je nedavno Rummenigge i razljutio Bobana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Rummenigge je apsolutni velikan i čovjek koji je nogometu dao kao rijetko tko. Najprije kao fenomenalan igrač, kasnije kao jednako dobar dužnosnik. Iznimno ga poštujem. Nažalost, njegova će izjava ostati nonsens sve dok ne objasni što ga to toliko muči oko tog formata, te nam promišljenim argumentima pomogne shvatiti eventualnu grešku. Još ima vremena da je popravimo", istaknuo je bivši kapetan Vatrenih.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Promocija za nogomet'

I na kritike da će novi format razvodniti kvalitetu SP-a, Boban ima spreman odgovor.

"Gledajte, mnogi zaboravljaju kako Mundijal ne igraju zemlje, već nacionalne selekcije. Kad razmislite o onih 16 reprezentacije više, uvidjet ćete kakve su realne vrijednosti i kvaliteta tih manjih koje će veliki jako teško pobijediti. Dovoljno se prisjetiti Islanda i Engleza, Kostarike i Italije, nedavnog dvoboja Real Madrida i Kashime Antlers, ili Walesa, Južne Koreje, pa, ako hoćete, i nas i ‘98… Suvišno je govoriti i koliko to znači za ove male zemlje kojima treba velika potvrda za bolji i jači nogometni pokret. Sudjelovanjem na Mundijalu ta potvrda može doći skoro preko noći, uz obilje radosti i ponosa koje donosi, promocije za nogomet. Mislim da je baš zanimljiv podatak kako je tih 48 zemalja koje će nastupiti na SP-u ipak samo 22 posto članica FIFA-e"

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo