Nijemci se rugaju Brazilcima: 'Stavite šampanjac na hlađenje'

I dok brazilska javnost poziva na linč svojih nogometaša, s druge strane Atlantika njemački mediji slave izbornika Löwa i svoje heroje.

9.7.2014.
11:05
VOYO logo

'7:1 - Bez riječi!' naslov je u tiskanom izdanju njemačkog tabloida Bilda, koji na naslovnici svog portala donosi oposežan izvještaj s utakmice pod naslovom 'Pobjeda za vječnost'. Autor teksta ističe:

"Kakvo nogometno ludilo, kakva nevjerojatna pobjeda u polufinalu protiv Brazila, domaćina Svjetskog prvenstva i petorostrukog svjetskog prvaka. O tome ćemo pričati našoj djeci. U finalu smo, nedjelja u Riju nam može donijeti četvrti naslov prvaka svijeta. Nakon ovog trijumfa, to može značiti samo: stavite šampanjac na hlađenje"!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Frankfurter Allgemeine Zeitung u tekstu pod naslovom 'Nezamislivo, nepojmljivo, neshvatljivo' naglašava:

//cdn.playwire.com/bolt/js/embed.min.js

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Četiri gola u šest minuta; Njemačka slavi nogometno čudo u Belo Horizonteu. Bilo je to tako nestvarno, da igrači nisu znali što bi od radosti. Slavili su najveću pobjedu u povijesti njemačkog nogometa i to u Brazilu, na terenu domaćina Mundiala".

Britanski BBC pak donosi naslov 'Njemačka ponizila domaćina Brazil'.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Brazilski snovi o svjetskom naslovu završili su ponižavajuće i brutalno, najtežim porazom u povijesti kojeg im je nanijela Njemačka u Belo Horizonteu. Gromoglasni početak na plimnom valu emocija za Brazil se pretvorio u noćnu moru kad je Njemačka nakon izvanrednih 29 minuta imala vodstvo od 5:0. Brazilski su igrači prije početka tugovali zbog izostanka Neymara, ali kapetan Thiago Silva bio je još veći gubitak. Ishod je prvi poraz u natjecateljskoj utakmici u posljednjih 39 godina, i kraj nada da će zaigrati u finalu SP-a na legendarnoj Maracani".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo