POČIVAO U MIRU

‘NJEGOVA SMRT ME RASTUŽILA KAO DA MI JE OTIŠAO NETKO IZ OBITELJI’: Ćiro se oprostio od Zlatka Kranjčara

Zlatko Kranjčar preminuo je u ponedjeljak u Zagrebu od posljedica teške bolesti

Vijest o smrti legendarnog nogometaša zagrebačkog Dinama i bivšeg izbornika hrvatske reprezentacije Zlatka Kranjčara (65), koji je preminuo u ponedjeljak, šokirala je mnoge, ponajviše njegove prijatelje, suigrače i suradnike.

VAHA SE POKLONIO CICI: ‘Bio je velik nogometaš i čovjek, jedan od najvećih ikad. To govori njegova ostavština”

Od ‘Cice’ su se emotivnim porukama oprostili brojne osobe iz sportskog, kulturnog i piolitičkog svijeta, a jedan od njih bio je i proslavljeni trener Miroslav Ćiro Blažević koji je vodio Kranjčara u Dinamu u sezoni 1981./1982. kada su Modri osvojili povijesni naslov prvaka Jugoslavije.

EPSKI VIDEO CICE IZ 1982.: ‘Za vsaku dobru reč, kaj reći si mi znala, za vsaki pogled tvoj, za vsaki smeh tvoj, fala!’

Ključni igrač

Ćiro Blažević je s Kranjčarom imao jako blizak odnos i njegova smrt ga je jako potresla.

“S njim sam dvadesetak godina u stalnom kontaktu. Ako ću se vratiti u tu 1982. godinu, mogu tvrditi da nje bilo Kranjčara, da mi nikada ne bismo slavili tako kako smo slavili”, izjavio je Blažević za RTL.

Miroslav “Ćiro” BlaževićFoto: Davor Javorovic/PIXSELL

“Vrlo često su njegovi golovi bili presudni. Znalo se, kad je bio mali, da će biti veliki nogometaš. To je potvrdio i u Austriji. Za Kranjčara, ne bih osjećao krivnju da kažem, razveselili smo hrvatski narod i ’82 godina je za mene najvažnija u mojoj karijeri”, rekao je i zaključio:

“Kranjčarova smrt me rastužila kao da mi je netko iz obitelji otišao. Razgovarao sam noć prije s njegovim doktorom i rekao mi je da je u teškoj situaciji, ali nisam mogao pretpostaviti da to znači da mu nema spasa. Izgubiti nekog takvog trenera, nogometaša, ali osobu koja je kao čovjek bila tako pozitivan u svakom smislu…”

Povratak na Net.hr