NIZOZEMSKA NAKON 16 GODINA POBIJEDILA NJEMAČKU: / Zabili tri komada i produbili krizu Elfa

Image
Foto: AFP

Velika pobjeda Oranja zasjenila je sve druge utakmice večeri

13.10.2018.
22:50
AFP
VOYO logo

U derbiju večeri Lige nacija Nizozemska je u Amsterdamu pobijedila Njemačku 3-0 ostvarivši prvu pobjedu protiv 'elfa' u posljednjih 16 godina. Posljednji put Nizozemci su dobili njemačku vrstu u studenom 2002. godine rezultatom 3-1, a nakon toga upisali tri neodlučena ishoda i dva poraza.

Nizozemska je povela u 30. minuti golom Virgila van Dijka nakon ubačaja iz kornera. Memphis Depay je ubacio, Ryan Babel pucao glavom pogodivši vratnicu, a Van Dijk je odbijanac pospremio iza leđa Manuela Neuera.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U nastavku susreta Nijemci su imali niz prilika za poravnanje, no nisu uspjeli svladati Jaspera Cillessena. Sve dvojbe oko pitanja pobjednika razriješene su u 87. minuti kada je domaćin izveo brzu kontru koju je realizirao Depay. Tri minute kasnije Depay je pogodio i vratnicu, a Nijemce je u trećoj minuti nadoknade potopio Georginio Wijnaldum golom za 3-0.

Za 'Oranje' je ovo bila prva pobjeda u skupini 1 elitnog razreda Lige nacija nakon što su u prvom kolu izgubili od Francuske 1-2, dok su Nijemci u prvom susretu igrali 0-0 protiv Francuske, a sada su upisali poraz i drugi susret su bez postignutog gola. Za tri dana Nijemcima slijedi gostovanje kod svjetskog prvaka Francuske koja vodi u skupini sa četiri boda. Nizozemska ima tri boda, a Njemačka jedan bod.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za iznenađenje večeri pobrinuo se Gibraltar koji je u Jerevanu pobijedio Armeniju sa 1-0 ostvarivši prvu pobjedu u nekom službenom susretu otkako je postao član Europske nogometne federacije u svibnju 2013. godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Povijesni Gibraltar

Gibraltar, koji se nalazi na 198. mjestu Fifine ljestvice, je do sada nanizao 22 poraza uz negativnu razliku pogodaka 4-107. Najmanje Uefina članica upisala je tek dvije pobjede u prijateljskim susretima i to protiv Malte u lipnju 2014. godine, te protiv Latvije u ožujku ove godine.

Armenija je dominirala od prve do zadnje minute. Domaćin je uputio čak 35 udaraca prema vratima Kylea Goldwina, međutim gosti su se sjajno branili. Presudio je pogodak Josepha Chipolina u 50. minuti iz jedanaesterca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U drugom susretu iz skupine 4 najslabijeg jakosnog razreda Makedonija je pobijedila Lihtenštajn sa 4-1 upisavši i treću pobjedu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ukrajinci uvjerljivi

U dvoboju skupine 1 drugog jakosnog razreda Češka je u Trnavi pobijedila Slovačku 2-1. Nakon slabog prvog dijela u nastavku utakmice igralo se odlično, a gosti su na koncu osvojili važna tri boda u borbi za prvu poziciju, dok su Slovaci nakon dva poraza praktički otpisani. Golove za češku vrstu zabili su Michael Krmenčik (52) i Patrik Schick (76), dok je strijelac za Slovačku bio Marek Hamšik (62).

Nakon dva kola na vrhu ljestvice je Ukrajina sa šest bodova, Češka ima tri boda, a Slovačka je bez bodova. U skupini 4 Irska i Danska su remizirale 0-0 pa su Danci preuzeli vodstvo u skupini sa četiri boda. Wales ima tri boda, a Irska jedan bod.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U skupini 3 Lige C Bugarska je pobijedila Cipar sa 2-1 upisavši i treću pobjedu. U drugom susretu ove skupine Norveška je u Oslu pobijedila Sloveniju sa 1-0, a pogodak odluke zabio je Ole Selnaes u sudačkoj nadoknadi prvog dijela. Na ljestvici vode Bugari s devet bodova, Norveška je upisala drugu pobjedu, Cipar ima tri boda, dok je Slovenija doživjela i treći poraz.

Samit
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
default_cta
Azbuka našeg života
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
default_cta
Volio bih da sam ovdje
VOYO logo