TRAŽI SE NOVI KLUB

NIŠTA OD BAYERNA: Stupu hrvatske obrane propao je transfer u redove njemačkog prvaka

Hrvatski nogometni reprezentativac Vedran Ćorluka (30) definitivno neće sljedeće sezone igrati za minhenski Bayern. Iako se posljednjih dana pisalo upravo o takvom raspletu njegove nogometne budućnosti stup hrvatske obrane i njemački prvak neće udružiti snage.

Potvrdio je to u razgovoru za Večernji list Ćorlukin zastupnik Boško Županović.

Neće u Fiorentinu

“Da, od Vedranova prelaska u Bayern neće biti ništa iako je to zaista bila ozbiljna opcija. Mi smo strpljivo čekali Bayernovu odluku, a sada se okrećemo novim opcijama. On je čvrsto odlučio napustiti Rusiju i okušati se u nekoj od jačih europskih liga. Za nekoliko dana bit će poznat njegov novi klub”, kazao je Županović odbivši i ideju Ćorlukina odlaska u Fiorentinu.

“Taj klub nije u igri.”

575835539
Ćorluka definitivno napušta ruski klub, no još se uvijek ne zna u kojem će nastaviti karijeru.Foto: VASILY MAXIMOV

Tu je nastao problem

Isti izvor dodaje da njemačkim prvacima nije problem bila devet milijuna eura visoka odšteta koju bi morali platiti Ćorlukinom aktualnom klubu, moskovskom Lokomotivu, nego višak opcija na pozicijama u posljednjem redu.

Bavarci su već kupili Matsa Hummelsa iz Borussije Dortmund, a na poziciji stopera gužvu stvaraju Jerome Boateng, Javi Martinez, Holger Badstuber te Medhi Benatia. Upravo ovaj posljednje spomenuti trebao je svojim odlaskom osloboditi mjesto za hrvatskog reprezentativca, no poziv iz Kine je odbio, a željenu europsku ponudu nije dobio.

Povratak na Net.hr