Utakmica posebnog naboja

NIŠTA IH NE MOŽE IZNENADITI: Burić priprema igrače i za jedanaesterce

Trener nogometaša Hajduka Damir Burić ocijenio je kako će uzvratna utakmica 4. pretkola Europske lige između njegove momčadi i Slovana iz Libereca biti teška, ali je najavio kako će igrači dati sve od sebe za pobjedu i plasma u natjecanje po skupinama.

“Garantiram vam da će moja momčad dati sve od sebe, igrači će dati zadnji atom snage kako bi ovu utakmicu dobili, mi smo motivirani. Ovo je za mene i moje igrače jako važna utakmica, a za sve u klubu ona nosi poseban naboj”, rekao je Burić u srijedu na konferenciji za novinare.

“Igrači su poput spužve”

U prvoj utakmici završne runde prednatjecanja za Europsku ligu prošlog je tjedna Hajduk u Liberecu izgubio od Slovana 0:1, a Burić je rekao kako u uzvratnoj utakmici na Poljudu ne treba isključiti niti mogućnost izvođenja jedanaesteraca, te da je on s igračima razgovarao i o toj varijanti kako bi se psihološki pripremili.

“Siguran sam da će moja momčad psihološki biti na visokoj razini, spremni smo za sve scenarije i jedva čekamo početak utakmice”, poručio je Burić.

Trener Hajduka naglasio je kako vjeruje u svoje igrače, rekavši da su oni “kao spužva”, jer upijaju njegove zamisli, a također je dodao kako u momčadi Hajduka nema ozlijeđenih i protiv Slovana će na Poljud istrčati najbolji sastav. Burić je istaknuo i kako momčad Hajduka mora biti strpljiva u igri protiv Slovana koji “isključivo vreba polukontre i kontre”.

“Bit će i nagrada”

Burić se nada kako će i publika na Poljudu imati strpljenja za mladu Hajdukovu momčad, te je pozvao navijače da pomognu njegovoj ekipi.

“Prije tjedan dana u Liberecu zapažene su i slabosti češke momčadi koje ćemo nastojati iskoristiti kako bismo što prije kreirali šanse za gol”, najavio je strateg Hajduka.

Na upit hoće li igrači biti financijski nagrađeni ukoliko se plasiraju u Europsku ligu, Burić je rekao kako će se o tome razgovarati kasnije, a da je sada najvažnije usredotočiti se na pripremu za utakmicu kako bi momčad nastupila borbeno, agresivno i angažirano.

“Mislim da će klub imati dobar osjećaj kako bi nagradio igrače i to će sigurno napraviti ako se plasiramo u Europsku ligu, ali nama je sada najbitnije razmišljati o utakmici i našoj igri”, zaključio je Burić.

Povratak na Net.hr