NIKOLA VLAŠIĆ OTVORIO GOLIJADU U TRNAVI PA PRIZNAO: / 'Odavno sam znao da ću igrati umjesto Rakitića'

Image
Foto: Davor Javorovic/PIXSELL

Glavni cilj ovih kvalifikacija je prvo mjesto u skupini. Hrvatska će morati pobijediti Mađarsku da bi to ostvarila, a Vlašić smatra da je takav rezultat realan

6.9.2019.
23:26
Davor Javorovic/PIXSELL
VOYO logo

Hrvatska nogometna reprezentacija pregazila je Slovačku usred Trnave u 4. kolu kvalifikacija za Europsko prvenstvo. Vatreni su pobijedili 4:0, a strijelci su bili Vlašić, Perišić, Petković i Lovren.

Igra hrvatske reprezentacije bila je tempirana bomba u prvom dijelu. Brozović i Perišić pogađali su gredu, Petković nije mogao zabiti nakon fantastičnog prodora, a ni Vida nije mogao s pet metara zakucati loptu u mrežu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

A onda je Nikola Vlašić otvorio golijadu. Na samom kraju prvog dijela veznjak CSKA sam je uzeo loptu, odapeo s 20-ak metara te prizemnim udarcem svladao vratara Dubravku za vodstvo Hrvatske 1:0 potpuno zasluženo.

Znao je da će igrati umjesto Rakitića

"Odlična utakmica. Čestitam svima. Bilo je odlično od prve minute. Imali smo odličnih šansi, nismo zabili, ali kada smo zabili prvi mogli smo puno više", kazao je Vlašić za Novu TV.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dvadesetjednogodišnji veznjuak CSKA znao je da će nastupiti od prve minute čim je bilo poznato da za Hrvatsku neće nastupiti Ivan Rakitić.

"Znao sam od trenutka kada smo stigli u Trnavu da ću igrati. Imao sam problema s koljenom, ali naši liječnici su napravili sjajan posao", priznao je Niksi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Glavni cilj ovih kvalifikacija je prvo mjesto u skupini. Hrvatska će morati pobijediti Mađarsku da bi to ostvarila, a Vlašić smatra da je takav rezultat realan.

"Kvalitetnija smo momčad od Mađarske i htjeli smo pokazati svima da smo bolja momčad od toga. Izbornik nam je dao zadatak da zaustavimo njihov vezni red i tako je i bilo", rekao je Vlašić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Slijedi Azerbajdžan

Nakon što su sve reprezentacije u skupini odigrale po četiri utakmice na ljestvici vodi Hrvatska sa devet bodova, koliko ima i drugoplasirana Mađarska. Slovačka je na trećem mjestu sa šest bodova, a toliko ih ima i četvrtoplasirani Wales. Na zadnjem, petom mjestu je Azerbajdžan bez ijednog boda.

Prve dvije reprezentacije iz svake skupine izborit će nastup na završnom turniru EURA 2020.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatska će sljedeću kvalifikacijsku utakmicu odigrati u ponedjeljak, 9. rujna, kad će gostovati kod Azerbajdžana. Utakmica u Bakuu započet će u 18 sati po srednjoeuropskom vremenu.

Samit
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
default_cta
Azbuka našeg života
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
default_cta
Volio bih da sam ovdje
VOYO logo