Niko Kovač upozorio cijelu Hrvatsku zbog 'sjajnog' ždrijeba

Hrvatska će u dokvalifikacijama za Svjetsko nogometno prvenstvo igrati protiv Islanda. Odlučio je tako FIFA-in ždrijeb u Zürichu. Prva utakmica na rasporedu je 15. studenoga na Islandu, a uzvrat je četiri dana kasnije. Izbornik Niko Kovač je sretan, ali upozorava:

“Pa što se tiče ždrijeba, sigurno da smo zadovoljni, pogotovo što drugu utakmicu igramo u Zagrebu. Ali isto tako želim naglasiti da mi još nismo prošli.’ Jednostavno, znamo da je Island jedna mlada perspektivna ekipa koja ima jednog iskusnog trenera, gospodina Larsa Lagerbäcka. On je nekoliko godina bio izbornik Švedske, bio je sa Švedskom na Svjetskom prvenstvu, bio je na SP-u s Nigerijom 2010. godine. Znači, to je jedan čovjek koji ima puno iskustva”, komplimentirao je Niko Kovač iskusnom strategu Islanda, pa se odmah prisjetio svojih dosadašnjih susreta s Lagerbäckom.

“I kako to drag Bog namjesti! Tri puta smo igrali kao igrači protiv njega, tri puta smo ga dobili. Bio je čak jednom na predavanju na akademiji, meni je predavao i sad ćemo igrati jedan protiv drugog, on s jedne, ja s druge strane. Sretan sam jer je stvarno gospodin čovjek, ali znam da se moramo pripremiti maksimalno. Sad kad znamo protivnika, sad ćemo što prije skupiti informacije o njemu, pokušat ćemo doći do informacija i od strane drugih saveza i maksimalno ćemo se pripremiti. Nadam se da će svi dečki biti zdravi i na raspolaganju. Jednostavno, moramo se i fizički i psihički toliko dobro pripremiti da te dvije utakmice možemo izdržati”, izjavio je nasljednik Igora Štimca.

Island – Hrvatska

Portugal – Švedska

Ukrajina – Francuska

Grčka – Rumunjska

Povratak na Net.hr