Niko Kovač razočaran: 'To je izdaja!'

Izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Niko Kovač napokon je ovog vikenda uzvratio svima koji su ga nakon ispadanja u prvom krugu Svjetskog prvenstva obasuli kritikama.

7.7.2014.
8:38
VOYO logo

"Nema nikakvog misterija u pogledu Vukojevića. Kazao sam već ranije da me svojim igrama, odnosno radom na treningu, što mi je važno, nije uvjerio da može odraditi ono što od njega očekujem. To je moja tehnička ocjena i posljedični izbor. Žao mi je što je tako gnjevan, iako je činjenica da Ognjen nije bio standardan ni kod Bilića ni kod Štimca, a ni u klubu. Pa nije valjda do mene što mu se to događalo. Što se tiče svih ovih koji sada govore i pišu da je on bio u momčadi protiv Brazila, ne bismo dobili dva gola kroz sredinu terena, to je zlonamjerno. Prvi je gol pao jer su se tri naša igrača u vezi sudarila i nespretno omogućila odbijanac Oscaru da proslijedi loptu Neymaru. Treći je gol posljedica čistog prekršaja nad Rakitićem. Mogao bih ja onda u tom stilu reći, da je sudac isključio Neymara kad je udario laktom Modrića, ne bi postigao dva gola i mi ne bismo izgubili...", izjavio je Niko Kovač u razgovoru za Sportske novosti.

Iz Brazila je procurila priča kako se izbornik s Vukojevićem sukobio i na sastanku, pred svim igračima...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

//cdn.playwire.com/bolt/js/embed.min.js

"Nije to bio nikakav sukob. Dijalog između nas na sastanku s igračima, doslovno je prezentiran u tisku. I to je ono što me jako razočaralo, da netko novinarima prepričava ono o čemu mi unutar četiri zida međusobno razgovaramo. Za mene je to izdaja grupe".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Druga strana priče o Vukojevića je njegov kum Eduardo. Jedan od najzaslužnijih za uspjehe ove generacije ignoriran je tijekom cijelog prvenstva u rodnom Brazilu.

"Moja je savjest čista prema svima pa tako i prema Duduu. Dalo se naslutiti i po njegovu stavu da je i on negativno nastrojen, i takva ponašanja svakako nisu dobra za homogenost grupe. Evo pitam sve, umjesto koga je trebao ući? U izostanku Mandžukića igrao je Jelavić kao robusni napadač koji nam je trebao da se hrva s brazilskim stoperima, i po meni je ispunio ono što smo očekivali. Ubacili smo Rebića, koji je također fizički moćan, a još je brži i prodorniji, što nam je trebalo u pokušaju nadoknađivanja minusa", zaključio je Kovač.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo