NIKO KOVAČ PRED NAJVEĆIM IZAZOVOM U ŽIVOTU: / 'Pa on će biti uspješniji s Bayernom nego Tuchel s PSG-om'

Image
Foto: AFP, PATRIK STOLLARZ
Image
Foto: AFP, PATRIK STOLLARZ

Bivši hrvatski izbornik od ljeta će biti novi trener njemačkog velikana

14.4.2018.
11:48
AFP, PATRIK STOLLARZ
VOYO logo

Bivši nogometaš Bayern Münchena Olaf Thon smatra kako je Niko Kovač dobar izbor za trenera bavarskog velikana. Thon je u njihovom dresu odigrao od 1988. do 1994. godine 148 utakmica te zabio 30 golova.

"Bio sam iznenađen, ali..."

Niko je napravio sjajan posao u Frankfurtu, od Eintrachta je od momčadi davljenika napravio ekipu koja se bori za nastup u Europi sljedeće godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

IZ BORUSSIJE DORTMUND ODGOVORILI O INTERESU ZA NIKU KOVAČA: ‘Još kad sam bio u školi nisam to ozbiljno shvaćao’

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Kada sam čuo da Kovač ide u Bayern prvo sam bio iznenađen, ali onda sam pomislio: Pa tu jednostavno sve štima. Hasan Salihamidžić ima dobar odnos i s njim i s njegovim bratom i pomoćnikom Robertom, a Uli Hoeneß je na povratku najavio da želi da Bayern ponovno postane obitelj. Želi izgraditi nešto s bivšim igračima, želi započeti novu eru. A tko bi se bolje uklopio u tom od bivšeg igrača Bayerna koji radi sjajan posao kao trener u Eintrachtu," rekao je Thon u razgovoru za Bild.

Voli trener bivše igrače

Izjavio je Thon kako poznaje Niku i nada se da će uspjeti. Također, on je za trenere koji su bili profesionalni igrači jer se klasa uvijek negdje pokaže.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Da, nema trenerskog iskustva u Europi, ali je vodio hrvatsku reprezentaciju, a iskustvo je skupio kao igrač. Ta mu kombinacija daje priliku da izbalansira određene stvari kao trener. Prilagodba danas ide jako brzo, vidimo to i u Bundesligi gdje je sve više mladih trenera. Više se ne smiješ oslanjati samo na trenere koju su osvajali Ligu prvaka, pa vidjeli smo to s Ancelottijem", rekao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

SPORTSKI DIREKTOR EINTRACHTA ŽESTOKO UDARIO PO BAYERNU ZBOG KOVAČA: ‘To je neprofesionalno’

Tuchel je odbio

Iz Bayerna su uvijek naglašavali da žele trenera koji zna pričati njemački. Tako su si suzili izbor, a jedan od njihovih izbora Thomas Tuchel sve je navodno dogovorio s PSG-om i Niko je bio logičan izbor.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Thomas Tuchel je odbio. Uvijek postoje oni koji će odbiti određene stvari, ali imam osjećaj da će Tuchel požaliti. San svakog trenera je dobiti priliku započeti novu eru u Bayernu, nastaviti prethodne uspjehe, boriti se za trostruku krunu. Voditi najveći klub uz Real i Barcelonu je jedinstvena prilika koja se ne pruža svakome. Pretpostavljam da će Kovač biti uspješniji s Bayernom nego Tuchel s PSG-om. O Tuchelu mislim sve najbolje, ali Pariz je potpuno drugačiji klub od Bayerna. U Bayernu predsjednik kaže da želi stvoriti obitelj, a PSG je izrastao na novcu šeika. Tamo ljubav ne znači puno, važni su opipljivi uspjesi. Zbog toga mislim da će Tuchel neće trajati u PSG-u koliko i Kovač u Münchenu," zaključio je Tohn.

Izbor Kovača pohvalio je Stefan Effenberg, legendarni bivši kapetan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Bayern je 100% donio pravu odluku, nema nikavih dvojbi da je Kovač idealno rješenje za trenera", rekao je 49-godišnji Effenberg za t-online. "Bayern je uvijek jedan od kandidata za osvajanje Lige prvaka, a s Kovačem mu šanse znatno rastu", objasnio je.

Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo