Šveđani poludjeli: Niko Kovač im otima novog napadača za reprezentaciju!

U vrh napada hrvatske nogometne reprezentacije stigao je novi igrač - Andrej Kramarić, a uskoro bi se u slavnom dresu trebao naći i Hrvat rođen u Švedskoj Branimir Hrgota.

20.8.2014.
11:53
VOYO logo

Kovač je u srijedu objavio popis reprezentativaca za prijateljski susret protiv Cipra 4. rujna te za prvu kvalifikacijsku utakmicu 9. rujna protiv Malte u Maksimiru.

Na izbornikovom popisu su se po prvi put našli Andrej Kramarić, Marko Pjaca i Tin Jedvaj, te povratnik. - Alen Halilović. Pozivnicu su dobili Ivan Vargić, Lovre Kalinić, Mario Pašalić te Anas Sharbini.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Od igrača koji su bili na SP-u u Brazilu poziv nisu dobili Gordon Schildenfeld, Milan Badelj, Samir i Oliver Zelenika, ali zato bi se tu trebala naći neka sasvim nova imena. Uskoro bi se pomlađenoj ekipi trebao pridružiti i Branimir Hrgota, pišu Sportske novosti.

//www.youtube.com/embed/sboAyj0jCvg

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrgota je 21-godišnji napadač Borussije Mönchengladbach, rođen je u Švedskoj, ali je ipak zadnjih godina čekao poziv Hrvatske i na kraju bi mu se to moglo isplatiti. Naime, kad je prošle godine odbio poziv u švedsku A- reprezentaciju, Šveđani su poludjeli na njega jer je do tada igrao za mlađe kategorije, a ni danas im nije svejedno zbog najava koje stižu iz Hrvatske.

"Ja mu nisam dao da igra, ali razlog je bio što se morao odmoriti nakon naporne sezone", objasnio je Hrgotin menadžer Dražen Gilja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Međutim, jasno je da se mladi napadač čuvao za Hrvatsku računajući da će mu hrvatski izbornik to vratiti ako bude igrao u velikom stilu. To se, međutim, nije dogodilo prošle godine kad je zabio tri gola Mainzu pa onda nestao, zabivši još samo dvaput. Ova sezona trebala bi otkriti krajnje Hrgotine mogućnosti i dati odgovor na pitanje: 'Je li on pravi kadar za hrvatsku reprezentaciju?".

VRATARI: Subašić (Monaco), Vargić (Rijeka) i Kalinić (Hajduk)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

BRANIČI: Srna (Šahtar); Ćorluka (Lokomotiv), Strinić (Dnjipro), Lovren (Liverpool), Vida (Dinamo Kijev), Vrsaljo (Sassuolo), Jedvaj (Bayer) i Milić (Rostov)

VEZNI IGRAČI: Modrić (Real Madrid), Rakitić (Barcelona), Pranjić (Panathinaikos), Kovačić (Inter), Halilović (Barcelona), Brozović (Dinamo) i Pašalić (Elche)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

NAPADAČI: Olić (Wolfsburg), Mandžukić (Atletico Madrid), Jelavić (Hull City), Sharbini (Rijeka), Kramarić (Rijeka), Pjaca (Dinamo) i Čop (Dinamo)

Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo