Niko Kovač najavio dramu: 'To će se riješavat' do zadnje minute!'

Puno se zadnjih dana govorilo o Meksiku, o ‘protivniku koji nam ne leži’, ali zadnja je ipak riječ izbornika Nike Kovača. A on se očito nije prepao. Uoči odlaska u Recife, gdje će Vatreni u ponedjeljak odigrati posljednju, treću utakmicu skupine A i nadamo se, izboriti drugi krug Svjetskog prvenstva, šef svlačionice je hrabro najavio utakmicu generacije.

“Ja vjerujem da oni, kao i mi, moraju ići na pobjedu, oni neće mijenjati svoj stil. Ja znam da mi trebamo pobjedu, ali isto tako znam da imamo 90 minuta i sigurno nećemo grlom u jagode, kako se ono kaže. Bit ćemo strpljivi, čekat ćemo svoju priliku, imamo dovoljno dobrih i kvalitetnih igrača koji imaju izrazitu brzinu, i koja je možda za njihovu zadnju liniju i prebrza. Mi ćemo pokušati doći do toga da i mi krenemo u tu završnicu. Mislim da smo u skokovima, u prekidima, vrlo kvalitetni, treba to obraniti, imamo mi pet izvrasnih skakača, tako da koliko god mi gledamo na njih, toliko će i oni gledat nas. Vidjet ćemo što se na koncu bit’, ali mi ćemo od početka pokušat nametnut naš ritam, doći do prednosti da nam se to malo otvori i olakša situaciju”, izjavio je Kovač.

Hrvatska reprezentacija stigla je u Recife gdje će provesti dva dana te u ponedjeljak u 22 sata po hrvatskom vremenu odigrati odlučujuću utakmicu s Meksikom za drugi krug Svjetskog prvenstva. Izbornik Niko Kovač i društvo odlučili su u grad gdje će igrati utakmicu generacije doći dan ranije, a po dolasku su se odmah uputili u hotel.

U nedjelju poslijepodne očekuje ih zadnji trening prije velikog okršaja na Pernambuco Areni.
O Meksikancima kao protivniku koji Hrvatskoj tradicionalno ne leži, jer igra agresivno i napadački na svim dijelovima terena, nije izbornik želio trošiti puno riječi.

//cdn.playwire.com/bolt/js/embed.min.js

“Znamo da su vrlo jaki i agresivni, pogotovo u presingu prema naprijed. Čim izgube loptu pokušavaju protivnika zaustaviti već na njegovoj polovici”, rekao je Kovač i okrenuo se Hrvatskoj.

“Koliko god da su oni dobri, dobri smo i mi. Dapače, mislim da imamo tu i određene prednosti. Neće tu nitko nikoga pobijediti s više golova razlike, to će se riješavat’ do zadnje minute”.

Meksikancima je dovoljan bod za prolaz dalje, ali izbornik ne misli da je to neka velika prednost u ovakvoj utakmici, baš suprotno.

“Teško je igrati na neriješeno, nije jednostavno ni Meksikancima jer oni znaju da su u prednosti, a mi imamo samo jedan cilj. Naravno, teško će biti pobijediti, nije to jednostavno, ali mi točno znamo što želimo i ne samo da nismo u minusu nego smo u forzi jer znamo točno što trebamo”, objasnio je Kovač i zaključio svojom omiljenom narodnom:

“Bez truda i muke nema nauke”.

Povratak na Net.hr