VIDEO: / Niko Kovač na predstavljanju izazvao smijeh okupljenih

Novi izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Niko Kovač održao je prvu konferenciju za novinare na kojoj je nasmijao okupljene spominjanjem brata Roberta.

17.10.2013.
14:43
VOYO logo

Nakon nekoliko burnih dana u HNS-u, konačno stiže primirje. Četiri kvalifikacijske utakmice bez pobjede srušile su Igora Štimca s mjesta hrvatskog izbornika, a ekspresno je ustoličen Niko Kovač.

Štimčev nasljednik u četiri utakmice na klupi mlade reprezentacije (U21) je pokazao trenerski talent, ali pitanje je može li Kovač odmah uskočiti na tako zahtjevnu poziciju. Prolazak dokvalifikacija i plasman na Svjetsko prvenstvo donio bi mu mir i podršku javnosti, ali eventualni neuspjeh naštetio bi njegovom trenerskom putu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Presretan sam što možemo predstaviti jednog iz vatrene generacije, gospodina Niku Kovača. Želim mu svu sreću u radu. Sve ono što se događalo do Glasgowa, ne ponovilo se više nikad u povijesti hrvatskog nogometa", izjavio je na početku Davor Šukeri dao riječ novom izborniku, čiji će stožer činiti njegov brat Robert, Goran Lacković i Vatroslav Mihačić.

//www.youtube.com/embed/bu8naeKtQbU

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Imao sam milijun poziva, nikome se nisam javio i ispričavam se na tome. Hvala svima na podršci. Već smo krenuli s poslom. Prvo ćemo obići igrače da vidimo u kojem su stanju, napraviti analizu i složiti zajedništvo u momčadi koja se mora plasirati na SP. Ovi dečki su svi kvalitetni nogometaši, no trenutno glava štrajka. Misli putuju u krivom smjeru. Na tome moramo poraditi i poduzeti sve da dečki budu spremni. Kad sam odlazio iz reprezentacije, rekao sam da smo mi ostali u 1998. godini, dok su drugi otišli naprijed. Pogledajte Belgiju i Njemačku koje su redovito bile naše mušterije, ali vratit ćemo se", rekao je Kovač i dodao:

"Svi smo gledali utakmice i vidjeli pogreške. Dečki su griješili u stvarima u kojima do sada nisu, no to je zbog glave. To moramo popraviti, to su taktičke greške. Pojedinac ne znači ništa u ekipi. Ako svi budu radili zajedno, uspjeh će se vratiti. Tu je bilo 11 boraca, ali svatko za sebe. To se treba uskladiti i povezati i nastojat ćemo to posložiti."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bivši izbornik je poželio Francusku u dodatnim kvalifikacijama. Koga biste vi željeli?

"Ne mogu utjecati na to. Tko dođe, dođe. Mi ćemo se pripremati maksimalno. Nemam favorita i suludo je pričati o tome. Ekipa se mora ujediniti, ali i mi kao nacija. Ove navijače koji nas vole moramo povući na svoju stranu. Impuls treba krenuti s terena i onda će završiti na tribinama. Ja sam siguran da nas navijači nisu napustili."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kovač je izjavio da će računati i na Lovrena i Strinića, koji su kažnjeni s po 20 tisuća eura zbog svađe na utakmici protiv Škotske.

"Računam na svakoga. Ono što je bilo je prošlost. Puno toga ću još čuti i saznati. Danas još ne bih nikoga otpisao."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Možete li biti neovisni u svom radu? Bojite li se pritisaka sa strane?

"Ne vidim razloga zašto bi se netko miješao u moj rad. Uvijek sam bio neovisan i ostat ću takav. Tu nema nikakvih dvojbi."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Šuker je potvrdio da će se domaća utakmica dodatnih kvalifikacija za SP igrati u Maksimiru.

fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
Cijena strasti
default_cta
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
Obiteljske tajne
default_cta
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
Gajin svet
default_cta
VOYO logo