Da se smrzneš: Modrić, Kranjčar Rakitić i Kova, ali u njemačkoj varijanti

Niko i Robert Kovač, braća koja će voditi Hrvatsku na Svjetskom prvenstvu u Brazilu, otkrili su što namjeravaju napraviti s Vatrenima u velikom intervjuu za tiskano izdanje Kickera.

5.2.2014.
9:14
VOYO logo

"Želimo napraviti neke stvari koje Njemačkoj idu sjajno, posebno na području rada s mladima. Tu Nijemci stvarno rade dobar posao. Imati dvije momčadi u finalu Lige prvaka, to nije lako. Na Euru 2008. Njemačka nije bila toliko bolja od nas, a nakon toga je uzletjela. A mi smo stali i nismo se puno pomaknuli poslije 1998. Mi imamo entuzijazam i strast da to promijenimo", rekao je Niko Kovač i objasnio koji su to njemački elementi koje vidi kao ideal i za hrvatsku reprezentaciju:

"Želimo uvesti neke tipično njemačke elemente. Kad vidim koliko su ofenzivni igrači Borussije Dortmund i Bayerna uključeni u defenzivnu igru, to je ono što želim imati i u reprezentaciji".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Niko ne voli puno filozofirati, progovorio je i o konkretnim planovima.

"Modrić, Kranjčar, Rakitić i Kovačić drže vezni red u svojim rukama. No, oni neće moći sami. Zato ćemo pokušati funkcionirati kao momčad bez zanemarivanja hrvatskog mentaliteta. Idealno bi bilo spojiti oba: unijeti njemački i ne izgubiti hrvatski. Ako nam to uspije, možemo biti bezbrižni", kaže izbornik.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Veliki hendikep bit će neigranje Josipa Šimunića i Marija Mandžukića, a pogotovo kažnjenog Dinamovog kapetana koji će propustiti cijelo natjecanje.

"Mandžukić je izgradio svoje ime kao napadač, ne samo u Njemačkoj, nego i u cijeloj Europi. I dokazao je da s pravom igra u Bayernu. Šimunić ima 35 godina i odigrao je preko 100 utakmica za reprezentaciju. Njegov izostanak stvara rupu jer nemamo toliko centralnih braniča. Morat ćemo se snaći u takvoj situaciji i pronaći zamjene za njih".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
Tajne vinove loze
default_cta
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
Yu-Gi-Oh sevens
default_cta
Obiteljske tajne
San snova
Cijena strasti
VOYO logo