Kovač odbrusio gostima: 'Mislio sam da ste gospoda, ali očito niste'

18.11.2013.
16:33
VOYO logo

Nema prave atmosfere oko reprezentacije, prodaja ulaznica slabo ide, brine li vas to?

"Mislim da pitate krive ljude, uvjeren sam. Daj Bože da vrijeme bude dobro, da imamo 25.000 navijača koji će nas bodriti. Također sam uvjeren da će moja momčad slaviti. Što ima ljepše od slavlja s navijačima?", rekao je izbornik, kojeg je islandski novinar pitao hoće li kazniti osmoricu Vatrenih koji su, navodno, nakon prve utakmice u Reykjaviku do četiri ujutro u hotelu pili pivo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Vjerujete li vi u to?", pitao je Kovač islandskog novinara, koji mu je odgovorio:

"Da, istina je."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ako mislite da je, svaka čast vašem hotelu. Mislio sam da ste gospoda sa sjevera, ali očito niste", odbrusio je hrvatski izbornik.

Suđenje na Islandu?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ako se Lagerbäck može požaliti na suca, mogu i ja. Bio sam nogometaš, znam kad netko pada ako ga se udari ili kad simulira."

Niste zabili na Islandu, jeste li frustrirani zbog toga?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nisam, tražili smo da ne primimo pogodak. Igramo kod kuće, to je prednost za nas, a na treninzima sam vidio želju za plasman na SP. Svatko želi pobjedu, svatko na svoj način. Imam još uvijek respekt, ali nemojte govoriti da je sudac na našoj strani."

//www.youtube.com/embed/SYBgBraEOVg

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kakav je plan za uzvrat, hoćete li nešto promijeniti u odnosu na prvu utakmicu?

"Ne moramo puno toga promijeniti. Imali smo dovoljan posjed lopte i spriječili smo prekide, a to je ono što ih čini jakim. Ne trebamo puno promijeniti, samo trebamo popraviti realizaciju."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jeste li spremni za uzvratnu bitku?

"Sve je spremno."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Očekivanja od utakmice, vjerujete li u pobjedu?

"Kako ne bih bio uvjeren u pobjedu, pa što bih tražio ovdje? Napravio sam analizu, to su sitnice, to čine razlike od jedan, dva posto. Ako nađemo rješenje u pravom trenutku, bit će im teško. Kad sam došao, govorio sam da moramo djelovati kao zajednica. Budimo realni, u sedam treninga ne možemo previše napraviti. Fali nam mali impuls, samo da nam se otvori. Kad se otvori, ići će u pravom smjeru."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sastav? Imali ste par dvojbi uoči prve utakmice, znate li početnih 11 za sutra?

"Malo sam vas farbao, znao sam što ću napraviti i prije prve utakmice. Sve je posloženo, idemo opet u fight."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ako Island povede, imamo li odgovor na takav scenarij?

"Imamo devedeset minuta, bilo bi dobro što prije zabiti za samopouzdanje i publiku, da protivniku napravimo pritisak. Njihova igra je duga lopta na kontru, bit će im teže ako će gubiti."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Penali?

"Nismo vježbali penale. Kako ću vježbati? Nije isto igrati pred 90.000 navijača, 30.000 ili kad je prazan stadion. Jedino da kažem igračima da svaki da po 20.000 eura pa da im bude pritisak."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Luka Modrić preuzeo je krivnju i rekao da u vezi nismo igrali kako smo htjeli.

"Kao suigrač, i ja moram preuzeti odgovornost. Luka je pokazao veličinu, ali ne može jedan igrač riješiti utakmicu. Mi u kompletu moramo dati više, bit će lakše za Luku i sve nas. Još u glavi imamo prvu utakmicu, imamo ideju kako će igrati Island. Moramo dominirati, igramo doma, nadam se uz što više publike i idemo dobiti tu utakmicu. Pričali smo već u avionu, znamo što smo mogli odigrati još bolje. Analizirali smo, na nama je da to popravimo i prođemo u Brazil", rekao je Rakitić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podrška navijača?

"Lakše je igrati kad je pun stadion. S moje strane, volio bih da bude što više navijača, da budemo svi zajedno. Takav je sport, trebaju doći bolja vremena, ali vjerujem da ćemo zajedno slaviti."

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo