ŠIMIĆ I DRUŠTVO OBRATILI SE JAVNOSTI: / 'Novca ima, ali nema povjerenja. I može se povući 10 puta više'

Image
Foto: PIXSELL/Facebook
27.11.2017.
16:44
PIXSELL/Facebook
VOYO logo

Dario Šimić je zajedno s Stipom Pletikosom i Marijom Stanićem posjetio Nogometni savez Šibensko-kninske županije, no nakon što je iznio svoj program nije dobio povjerenje IO šibensko-kninskog županijskog nogometnog saveza koji je jednoglasno dao povjerenje Davoru Šukeru, što je itekako iznenadilo grad Šibenik i čitavu županiju, gdje je veći dio nogometnog puka za promjene u HNS-u i hrvatskom nogometu.

POTPREDSJEDNIK HNS-a EKSKLUZIVNO ZA NET.HR: ‘Zgrožen sam, 100 tisuća eura nema veze s potporom Šukeru. Sad mi je dosta, sve ću vam sad reći…’

Sto tisuća eura ključ jednoglasne podrške IO šibensko-kninskog županijskog nogometnog saveza Šukeru?

To se dogodilo nakon što je predsjednik Šibensko-kninskog NS-a Željko Dulibić kazao kako je Izvršni odbor donio jednoglasnu odluku da podrži kandidaturu Davora Šukera i kako je očito ljudima iz klubova bio prihvatljiviji Šukerov program.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

ŠIMIĆ I DRUŠTVO OBRATILI SE JAVNOSTI GLEDE VRUĆE TEME KOJA JE ODJEKNULA HRVATSKOM: ‘Nije stvar u novcu. Novca ima, ali nema povjerenja’

Dulibić je to opravdao riječima da se to prije svega odnosi na obećanje da će Šibensko-kninska županija od Saveza dobiti oko 100 tisuća eura u iduće četiri godine za ulaganje u infrastrukturu.

FUTSAL DINAMO DAO PODRŠKU ŠIMIĆU: ‘Njegovom kandidaturom počinje borba za promjene u hrvatskom nogometu’

U hrvatskoj javnosti pojavila se opravdana sumnja kako su tih 100.000 eura bili ključ da se stane uz Davora Šukera koji je u Šibeniku iznimno rijetko. Šuker u "Kraljevskom gradu" nije bio još od 2011. godine...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Novac bi došao do klubova? To dosad nikad nije napravljeno'

Dario Šimić i društvo obratili su se svojim pratiteljima putem Facebook stranice "Vratimo povjerenje u hrvatski nogomet" glede spomenutog. Njihovo priopćenje prenosimo u cjelosti.

"[NOVCA ZA KLUBOVE IMA, ALI GA HNS ZBOG NEZNANJA I NEMARA NE KORISTI] Prije nekoliko dana članovi Izvršnog odbora Nogometnog saveza Šibensko-kninske županije odlučili su, prema vlastitim izjavama, podržati aktualno vodstvo HNS-a zbog obećanja da će u iduće četiri godine dobiti 100.000 eura za ulaganje u klubove. Riječ je o 25.000 eura po godini, odnosno nekoliko tisuća eura godišnje ako se rasporedi na desetke klubova u županiji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Govorimo naravno u situaciji kad bi novac stvarno i došao do klubova, što dosad nikad nije napravljeno. Čak i u tom slučaju bi ova svota bila više nego nedovoljna s obzirom na poražavajuće stanje u kojem se nalazi sportska infrastruktura naših klubova. Od klubova na račun različitih pristojbi Savez godinama uzima milijune, a sad na stol iznenadno vraća mrvice. Stoga im ovim putem poručujemo: "Nije stvar u novcu. Novca ima, ali ne postoji povjerenje nogometnih radnika u način na koji se on troši. Osim toga, 100.000 eura je malo, može se povući 10 puta više!“, stoji u prvom dijelu posta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'U fondovima FIFA-e i UEFA-e na raspolaganju stoje puno veća namjenska sredstva'

Nadalje, u objavi se ističe i sljedeće:

"Evo i kako:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U fondovima FIFA-e i UEFA-e na raspolaganju stoje puno veća namjenska sredstva. Ponavljamo kako je UEFA doznačila HNS-u ukupno 52 milijuna kuna za projekt Hrvatski nogometni centar Svetice i to u tri tranše od 2014. do 2016. godine. Riječ je o namjenskim sredstvima koja se sad vode na posebnom računu PBZ-a i za koje nogometni savez plaća kamatu 2% godišnje. Iz godišnje bilance Saveza može se također iščitati da je dosad potrošeno oko 6,8 milijuna kuna. Od nacionalnog kampa se odustalo, a za novac ne znamo kako je potrošen niti što je s ostatkom?

Isto tako, svim nogometnim djelatnicima mora biti jasno kako samo UEFA nacionalnim savezima godišnje osigurava više od 29 milijuna kuna (3,9 milijuna €) namjenskih sredstava za izgradnju terena i prateće infrastrukture. Kako bi ostvario prava na ova sredstva, HNS treba prikupiti dokumentaciju od svih županijskih saveza, popisati njihove potrebe te poslati gotove projekte u europsku nogometnu organizaciju. Riječ je o namjenskom novcu, u prosjeku preko 5,5 milijuna kuna u mandatu po županiji ili 7 puta više od onoga što je pod čudnim okolnostima ponuđeno šibensko-kninskom nogometnom savezu. HNS ne može izravno koristiti ovaj novac, već ih isključivo mora proslijediti lokalnim nogometnim klubovima. Možda u tome leži njihova apsolutna nezainteresiranost za temu i projekte.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Projekte ćemo prijavljivati Fifi

Napominjemo kako je riječ isključivo o fondovima UEFA-e. Stručna ekipa okupljena oko Darija Šimića, Marija Stanića, Gorana Vlaovića i Stipe Pletikose planira projekte prijavljivati i FIFA-i, gdje je drugi čovjek naš Zvonimir Boban, te ponuditi financijsku i konzultantsku pomoć lokalnoj samoupravi u prijavi projekata za fondove EU. Na taj način, klubovi u svakoj županiji mogu računati na višestruko veće iznose od onih ponuđenih vodstvu šibensko-kninskog saveza.

Uime inicijative za povratak povjerenja u hrvatski nogomet.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dario Šimić, Mario Stanić, Goran Vlaović, Stipe Pletikosa", stoji u objavi na Facebook stranici "Vratimo povjerenje u hrvatski nogomet".

Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo