NA ČAČIĆEVOM JE POPISU

NIJE MU NA PAMETI: Alen Halilović kaže da ne razmišlja o hrvatskoj reprezentaciji

Pretposljednje mjesto ljestvice španjolskog nogometnog prvenstva nakon 28. odigranih kola drži sastav Sporting Gijona u grčevitoj borbi za očuvanje prvoligaškog statusa. Jedan od igrača te momčadi je i hrvatski reprezentativac Alen Halilović.

Dobio je 19-godišnji veznjak nedavno i poziv izbornika hrvatske nogometne reprezentacije Ante Čačića za priključenje izabranoj vrsti kojoj 23. i 26. ovog mjeseca slijede prijateljske utakmice protiv Izraela (u Osijeku) i Mađarske (u Budimpešti). Jasno, Halilović kaže da ga priključenje reprezentaciji, za koju je posljednji puta upisao nastup još u prosincu 2014., veseli, no o nastupu za Hrvatsku u ovome trenutku ne razmišlja.

Razlog je jasan. Do priključenja Čačićevoj momčadi pred Halilovićev i suigračima iz španjolskog kluba još su dva prvenstvena ogleda i to gostovanje kod Malage, a potom domaćinstvo drugoplasiranom madridskom Atleticu.

Koncentriran na klub

“Za poziv u reprezentaciju mogu zahvaliti Sportingu, trenerima i suigračima. Zahvaljujući njima ponovno sam na popisu”, kaže Halilović koji je najavio da je pred klubom promjena dinamike igre, a u momčadi vjera da mogu očuvati prvoligaški status budući da ih od sigurne zone dijele samo dva boda.

Zato i kaže da o hrvatskoj reprezentaciji u ovome trenutku ne razmišlja, na pameti mu je, premda se raduje mogućnosti nastupa na Europskom prvenstvu u Francuskoj, tek očuvanje kluba u Primeri.

Povratak na Net.hr