NI RIJEČANI NIKAD NISU IGRALI PROTIV SUPARNIKA IZ GRUPE: / Mogu li preživjeti skupinu 'smrti'?

Image
Foto: Profimedia

Riječani su do sada igrali protiv pet španjolskih klubova

2.10.2020.
18:58
Profimedia
VOYO logo

Nogometaši Rijeke izvukli su jednu od najtežih skupina ove sezone u Europskoj ligi. Prolaz u nokaut fazu tražit će u skupini F protiv talijanskog Napolija, španjolskog Real Sociedada i nizozemskog AZ Alkmaara. Protiv klubova protiv kojih još nije igrala u Europi.

Riječani do sada igrali protiv pet španjolskih klubova

Riječani su do sada igrali protiv pet španjolskih klubova (Real Madrid, Sevilla, Real Valldolid, Celta, Real Betis), te po dva talijanska (Juventus, Milan) i nizozemska (PSV, Feyenoord). Protiv ovih klubova su ukupno odigrali 18 utakmica uz šest pobjeda, pet remija i sedam poraza.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Napoli i Rel Sociedad su izborili direktan plasman u natjecanje po skupinama, dok je AZ ove sezone već odigrao dvije europske utakmice.

Nizozemci su startali u 2. pretkolu Lige prvaka pobijedivši Viktoriju Plzen sa 3-1, no u 3. pretkolu su izgubili od kijevskog Dynama (0-2). Ispali su iz Lige prvaka, ali za utjehu preselili su u jednu od skupina Europske lige.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
[VIDEO] RIJEKA PROTIV UGLEDNIKA U EL: /

Jedna utakmica će posebno biti opasna; 'Oni nisu u skupini bez veze'

Image
[VIDEO] RIJEKA PROTIV UGLEDNIKA U EL: /

Jedna utakmica će posebno biti opasna; 'Oni nisu u skupini bez veze'

Napoli je u svojoj povijesti dva puta bio talijanski prvak, 1987. i 1990. pod vodstvom argentinskog majstora Diega Maradone. "Mali zeleni" je vukao Napolitance i do jedinog europskog trofeja - Kupa UEFA 1989. protiv Stuttgarta.

Prošle sezone ispao je u osmini finala Lige prvaka od Barcelone, a na Rujevicu će doći kao aktualni pobjednik talijanskog Kupa. U prva dva kola ove sezone upisao je dvije pobjede uz razliku pogodaka 8-0.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Real Sociedad dva puta bio španjolski prvak te uzeo dva Kupa

Real Sociedad je kroz svoju povijest dva puta bio španjolski prvak (1981, 1982), a još dva puta je slavio u Kupu kralja. U Europi nema zapaženijih rezultata, najdalje je dogurao do polufinala Kupa UEFA 1983. izgubivši od HSV-a. Posljednji put baskijski sastav je igrao u Europi u sezoni 2017/18. plasiravši se u 16-inu finala EL gdje je ispao od RB Salzburga.

Momčad iz San Sebastiana je u prva četiri kola Primere upisala pobjedu i poraz, te dva remija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

AZ u svojoj riznici trofeja ima dva naslova prvaka, te četiri kupa, a u Europi je najdalje stigao do finala Kupa UEFA 1981. izgubivši od Ipswich Towna.

Prošle sezone Nizozemci su stigli do 16-ine finala Europske lige izgubivši od LASK-a. U novu sezonu nizozemskog prvenstva AZ je ušao s dva remija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo