NI BARCA, NI REAL, NI PSG: / Znate li koja je momčad najefikasnija u najjačim europskim nogometnim ligama?

Image
Foto: AFP

Nogometna prvenstva u najjačim europskim ligama još su u početnoj fazi, no polako se kristaliziraju slike po pitanju tko će u njima voditi glavnu riječ.

20.9.2017.
14:18
AFP
VOYO logo

Zanimljivo je, ipak, pogledati koja momčad u uvodnim kolima djeluje najraspoloženije pred suparničkim vratima, a jednako zanimljivo konstatirati da to nisu niti Barcelona, Real, PSG, Bayern..., odnosno momčadi od kojih se u pravilu očekuje punjenje suparničkih mreža i uvjerljive pobjede protiv konkurenata u domaćem dvorištu.

U Španjolskoj je Barcelona ta koja predvodi ligu brojem golova. Preciznije, tek započeto peto kolo La Lige potvrdilo je najjači katalonski klub kao i najraspoloženiji sa ukupno 17 postignutih pogodaka, odnosno 3,4 u prosjeku po utakmici. Usput, Lionel Messi je od ukupnog broja pogodaka sam pospremio njih devet. Najbolja pratnja? Real Sociedad s 11 golova u četiri odigrane utakmice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: AFP
Image
Foto: AFP

U Engleskoj je kompletirao peto kolo, a na vrhu raspoloženosti strijelaca dva su kluba iz Manchestera. I Unitedovi i Cityjevi nogometaši postigli su po 16 pogodaka, pri čemu najviše Sergio Agüero (City) i Romelu Lukaku (United) po pet svaki. Momčadi su na prosjeku od po 3,2 gola po susretu, a najbolje ih prati Liverpool sa devet postignutih golova.

Drugoplasirana momčad Bundeslige vodeća je po broju golova u Njemačkoj, odnosno igrači Borussije Dortmund zabili su deset pogodaka u četiri odigrane utakmice, odnosno 2,5 u prosjeku. Predvodi ih s četiri postignuta Pierre-Emerick Aubameyang. Vodeća momčad lige je minhenski Bayern s 12 golova iz pet utakmica, od čega je polovicu pospremio Robert Lewandowski.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nekako je dojam još od realizacije ljetnih transfera da će se Paris Saint-Germain prošetati do naslova u Francuskoj, a to zasad čine savršenim nizom u šest odigranih utakmica kroz koje na kontu s pogocima stoji brojka 21. Prosjek od 3,5 golova po susretu najbolje im gradi Edinson Cavani, strijelac već sedam prvenstvenih golova ove sezone. Aktualni prvak Monaco ima tri boda i četiri postignuta gola manje.

Image
Foto: AFP
Image
Foto: AFP

Talijanska Serija A donosi ukupnog 'pobjednika' po efikasnosti, a to nije niti vodeći Inter, niti aktualni prvak Juventus s 13 golova u četiri odigrane utakmice. Najraspucanija momčad u Italiji i konkurenciji nabrojanih liga jest Napoli čiji su nogometaši u četiri ogleda ostvarili učinak od 12 bodova i 15 postignutih pogodaka. Na prosjeku su od 3,75 gola po susretu, a Dries Mertens njihov je najbolji strijelac (5).

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: AFP
Image
Foto: AFP

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo