NEZAUSTAVLJIVI STROJ ZA GOLOVE: / Aubameyang ispisao povijest, Borussia do boda s igračem manje

Image
Foto: AFP, DANIEL ROLAND

U prvoj utakmici 15. kola njemačkog nogometnog prvenstva Hoffenheim i Borussia Dortmund su pred 30.000 gledatelja odigrali neodlučeno 2-2.

16.12.2016.
22:35
AFP, DANIEL ROLAND
VOYO logo

Domaćin je poveo već u 3. minuti golom Marca Utha, no gosti su poravnali u 11. minuti, a strijelac je bio Mario Götze. Hoffenheim ponovo dolazi u vodstvo u 20. minuti preko Sandra Wagnera, a možda i ključni trenutak utakmice dogodio se u 41. minuti kada je gostujući veznjak Marco Reus zbog drugog žutog morao napustiti teren. Reusu je ovo bio 209. bundesligaški nastup i prvo isključenje!

Već 16. gol sezone

U 48. minuti Borussia je, ipak, izjednačila s igračem manje, a pogodak je postigao Pierre-Emerick Aubameyang kojem je to bio već 16. gol u prvenstvu ove sezone. Postao je time prvi igrač u povijesti Bundeslige koji je u dvije sezone zaredom nakon 15. kola na kontu imao 16 ili više golova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Do kraja utakmice usprkos nizu prilika s obje strane više nije bilo pogodaka. Hrvatski reprezentativac Andrej Kramarić zaigrao je za domaći sastav posljednjih pola sata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hoffenheim se nakon ove utakmice popeo na treće mjesto Bundeslige s 27 bodova, koliko ima Hertha, no berlinski sastav ima slabiju razliku pogodaka. Na ljestvici vode Bayern i RB Leipzig s po 33 boda, dok je Borussia Dortmund na petom mjestu s 26 bodova.


Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo