OGLAS

NEVJEROJATAN GAF UGLEDNOG TURSKOG MEDIJA: / Mnogi će u Zagrebu biti ozbiljno uvrijeđeni zbog ovog

Image
Foto: PIXSELL

Mnogi će u Zagrebu biti ozbiljno uvrijeđeni

29.11.2018.
22:50
PIXSELL
VOYO logo

"Tko radi, taj i griješi!" Poznata je poslovica koja drži vodu. Ali ponekad gaf zna odjeknuti. Možda niste znali, ali prema turskim medijima Fenerbahče je ugostio Croatiju iz Zagreba. Tako su tamošnji mediji, naime, uoči utakmice izvijestili javnost. Ugledni turski Hürriyet je u najavi utakmice napravio gaf i revitalizirao ime protiv kojeg su se Bad Blue Boysi godinama borili, te u svojoj najavi stavili stari grb, onaj Croatije.

Image
Foto: Screenshot:
Image
Foto: Screenshot:

Simbol otpora

Njima to ne znači mnogo, ali mnogi će u Zagrebu biti ozbiljno uvrijeđeni. Jer, svi znamo što su Boysi sve morali proći do povratka svetog imena, kakva represivna čizma, koja se spustila direktno iz državnog vrha, je vladala na ulicama Zagreba u to doba bunta. Što je ime Dinamo značilo za ljude, narod? Navijati za Dinamo bio je simbol otpora prema sistemu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Klub se također osramotio

Najžešći Dinamovi navijači borili su se protiv vlasti, nepravde... Inače, nije ovo prvi put da se tako nešto događa. Kad je Dinamo izvukao Anderlecht, Spartak iz Trnave i Fenerbahče, turski klub se osramotio jer je promašio s grbom. Na službenom Facebook kanalu predstavio je svoja tri protivnika...

Dok su Anderlecht i Spartak imali ispravne grbove, na Dinamov su stavili crvenu zvijezdu! U rujnu 2016. godine, Olympique Lyon napravio je gaf kad je u pitanju zagrebački Dinamo. Olympique Lyon je objavio najavu utakmice s hrvatskim prvakom, ali je Dinamu zalijepio grb s crvenom petokrakom koja je za vrijeme bivše Jugoslavije stajala na grbu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ovo nije prvi put

OLYMPIQUE LYON NAPRAVIO VELIKI GAF: Francuzi najavili Dinamo i opako kiksali

Ovo nije prvi put da se griješi kad su u pitanju najave utakmica s hrvatskim prvakom. Istu je pogrešku godinu prije napravio Olympiakos koji je na svojim službenim stranicama stavio isti grb ispod imena Dinamo u najavi njihova sraza u Ligi prvaka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
GRCI VEĆ PROVOCIRAJU: /

Dinamov grb ima petokraku!

Image
GRCI VEĆ PROVOCIRAJU: /

Dinamov grb ima petokraku!

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Cijena strasti
Brak na prvu
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Brak na prvu Australija
default_cta
Zlatni dečko
Azbuka našeg života
Tajne vinove loze
Svemirci s gornjeg kata
Dosje Jarak
default_cta
Obiteljske tajne
Plaćenici
Mali princ
VOYO logo