TO SE NE VIĐA ČESTO

NEVJEROJATNA SCENA NA SAN SIRU: Pogledajte što je radio švedski izbornik nakon što je ostavio Talijane bez SP-a

Nevjerojatnu su scenu uhvatili fotografi poslije uzvratne utakmice dodatnih kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo između Italije i Švedske, u utorak u Milanu.

Švedska je izdržala pritisak Talijana na San Siru, odigrala 0-0 i tako obranila prednost 1-0 iz Solne. Ostali su Talijani tako poslije 60 godina bez plasmana na SP, a jedan od junaka švedskog trijumfa nedvojbeno je i izbornik Janne Andersson.

MUKE ŠVEDSKOG IZBORNIKA: Umjesto da slavi, Andersson je morao odgovarati na neugodna pitanja o Ibrahimoviću

‘To je pitanje poštovanja’

Nakon što je nogometnoj Italiji nanio jedan od najtežih udaraca u povijesti švedski izbornik je preuzeo ulogu – čistača. Kamere su ga uhvatile kako u svlačionici San Sira čisti smeće koje su iza sebe ostavili njegovi igrači. Andersson je poznat po tome što puno pažnje poklanja ponašanju igrača izvan terena, a u jednom od uvodnih intervjua nakon što je postao izbornik je rekao:

“Za mene je to pitanje poštovanja. Mora postojati red, moramo biti dobri jedni prema drugima i ne želim da itko drugi kupi naše smeće. To su važne vrijednosti koje želim vidjeti kod svojih igrača.”

Prvak Švedske s Norrköpingom

A da je mislio doslovno, pokazao je u utorak kada nije dopustio da itko drugi kupi smeće koje su ostavili njegovi igrači.

Andersson je, inače, 55-godišnji stručnjak koji je izbornik postao prošle godine, a cijelu je dosadašnju karijeru proveo u švedskim klubovima. Najveći mu je uspjeh naslov prvaka s Norrköpingom 2015. godine.

 

Povratak na Net.hr