NET.HR DOZNAJE: / Šukerov jeftin trik doživio debakl! Opara i HDZ brendu zadali ozbiljan udarac u borbi za HNS

Image
Foto: PIXSELL
Image
Foto: PIXSELL

Gradonačelnik Splita i član HDZ-a Andre Krstulović Opara odbio je poziv na sastanak od strane predsjednika HNS-a Davora Šukera.

29.11.2017.
12:49
PIXSELL
VOYO logo

Šuker, instalirani "proizvod" Zdravka Mamića na čelu HNS-a, u svojoj predizbornoj kampanji ima jedan jeftin trik. Naime, kako bi zadobio glas županijskih nogometnih Saveza za svoju kandidaturu za predsjednika HNS-a, Šuker je počeo obećavati novac za infrastrukturu.

Pa je tako "Nogometnom savezu šibensko-kninske županije" (točnije Šibensko-kninskoj županiji) obećao 100 000 eura pomoći za infrastrukturu u narednih četiri godine i, gle čuda, IO Nogometnog saveza Šibensko-kninske županije jednoglasno je podržao kandidaturu Davora Šukera za predsjednika HNS-a, što je izazvalo šok u toj županiji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

KULUŠIĆ EKSKLUZIVNO ZA NET.HR: ‘Zgrožen sam, 100 tisuća eura nema veze s potporom Šukeru’

Isto je "brend" napravio i na redovnoj sjednici "Nogometnog saveza Bjelovarsko-bilogorske županije" održanoj u svečanoj Sali "Bjelovarskog sajma", na kojoj je obećao milijun kuna za izgradnju novog bjelovarskog nogometnog stadiona.

MLADIĆ KOJI JE OPALIO ŠAMAR ŠUKERU ZA NET.HR: ‘Morao sam to napraviti zbog dobrobiti hrvatskog nogometa’

I onda je na red došao Split. Međutim, Split je Šukera - odbio! Njegov pokušaj da nuđenjem novca za infrastrukturu, što nije činio u pet godina mandata, tako je naišao na prve odbijenice. Svakako je najzvučnija ona splitskog gradonačelnika i člana HDZ-a Andre Krstulovića Opare koji je, kako doznajemo, ne samo odbio poziv na sastanak, nego ga je nazvao "nepristojnim, neposlovnim i nelegitimnim u ovo vrijeme kandidature za predsjednika HNS-a".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Image

"Poštovani gospodine Šuker, primio sam vaše pismo. Niti ja niti bilo koji drugi predstavnik Grada Splita neće biti na predloženom sastanku. Razlog našeg nedolaska je više nego očit budući da u posljednjih pet godina niste pokazali interes za stanje nogometne infrastrukture u Splitu. Ovoj prevažnoj temi valja pristupiti sustavno, što vi niste učinili", odgovor je Opare Šukeru koji je u pismu naglasio i da će, kao predstavnik većinskog vlasnika Hajduka dati naputak članovima Nadzornog odbora da se ne odazivaju na sastanak kod Šukera.

Image
Image

Šuker trenutno ima potporu ukupno šest saveza (od kojih pet to još moraju formalno potvrditi) i još mu tri trebaju kako bi postao kandidat na izbornoj skupštini HNS-a 22. prosinca u zagrebačkom hotelu Sheraton. Za službenu potvrdu kandidature za mjesto predsjednika HNS-a potrebno je sakupiti najmanje devet glasova županijskih nogometnih saveza (sistem 8+1).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vrijedi spomenuti kako ovo može značiti i da je premijer Andrej Plenković okrenuo leđa Šukeru i društvu u njihovom nastojanju da ostanu na čelu hrvatskog nogometa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
Tajne vinove loze
default_cta
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
Yu-Gi-Oh sevens
default_cta
Obiteljske tajne
San snova
Cijena strasti
VOYO logo