STANJE NAJVEĆE PRIPRAVNOSTI

NET.HR DOZNAJE: Panika u HNS-u! Ekstremna grupa navijača želi izazvati kaos u Zagrebu na utakmici Hrvatske i Ukrajine

HNS je u strahu od nereda ekstremne skupine hrvatskih navijača koji se protive politici aktualnog vodstva naše krovne nogometne organizacije.

Prema izvorima bliskim reprezentaciji Hrvatske i HNS-u, postoji strah od prekida utakmice između Hrvatske i Ukrajine u petak na Maksimiru, koja se igra u sklopu kvalifikacija za odlazak na Svjetsko prvenstvo u Rusiju 2018. godine, doznaje Net.hr.

NET.HR NA OKUPLJANJU VATRENIH: ‘Peta me i dalje boli, a kao mali nisam nosio Ševčenkov dres, nego predsjednikov’

Informacije o neredima već danima kruže HNS-om

Ekstremna struja hrvatskih navijača iz Zagreba, Dalmacije, Slavonije i Rijeke u petak će, navodno, pokušati prekinuti susret, što je nastavak njihove “borbe za bolji nogomet i protiv mafije”, kako sami ističu u svojim istupima.

Iz Ravnateljstva policije za Net.hr je potvrđeno kako već imaju informacije o mogućim ozbiljnim neredima tijekom utakmice, te će i policijsko osiguranje biti primjereno tome.

UKRAJINSKI EKSTREMISTI DOLAZE U ZAGREB! Država želi uzvratiti udarac: Na tajnom sastanku bio i šef hrvatske tajne službe

Izvor nam je kazao kako ove i slične informacije već danima kruže HNS-om i kako je policija upoznata s time te istražuje navedeno. Informacije su, tvrde, u policiji shvaćene vrlo ozbiljno.

Uoči utakmice između Kosova i Hrvatske u Skadru, kao i Finske i Vatrenih u Tampereu prošle godine, također su, sjećamo se, kružile glasine o neredima koji bi trebali prekinuti utakmicu, pa se ipak nije dogodilo ništa više osim povika protiv HNS-a s tribina stadiona u Skadru i uzvika “Za dom spremni” i “Ubij Srbina”.

No, prekid se ipak dogodio na utakmici protiv Češke na Europskom prvenstvu u Francuskoj i taj put su se priče o neredima i obistinile.

Hrvatska reprezentacija će nakon dvije godine stanke prvi put zaigrati službenu utakmicu na Maksimiru pred publikom. Tako se na dvoboju očekuje dobro popunjen stadion i nazočnost premijera Andreja Plenkovića.

Održan sastanak

Prije dvadesetak dana ministar policije iz kvote Mosta Vlaho Orepić i šef tajne službe Daniel Markić (SOA) održali su sastanak s Davorom Šukerom i vodstvom HNS-a, a sastanku su nazočili i operativci PU zagrebačke, kao i Miroslav Marković, povjerenik za sigurnost HNS-a zajedno sa Zoranom Cvrkom.

Tema sastanka bio je sigurnosni aspekt utakmice i razmjena informacija. Isto tako, razgovaralo se o želji Vlade da presječe problem nereda na nastupima nacionalne vrste, kao i o informacijama koje već tjednima dolaze iz Ukrajine o dolasku u glavni grad Hrvatske dosta ukrajinskih huligana koji bi se mogli ujediniti s domaćim ekstremnim navijačima.

Ukrajinski navijači pozivaju na prijateljstvo s hrvatskim

Isto tako, među ukrajinskim ultrasima na društvenim mrežama kruži proglas kojim se poziva na prijateljstvo s hrvatskim navijačima zbog toga što u ukrajinsko-ruskom sukobu ima dobrovoljaca iz Hrvatske koji se bore na strani Ukrajine, za “slobodnu Ukrajinu”, kako se ističe.

Također, postoje indicije da bi policija u slučaju uzvika poput “Za dom spremni” mogla isprazniti neke od tribina. Kako bilo, ovaj dvoboj test je za državu. Jer, sami su si postavili baš ovaj trenutak za odluku napraviti iskorak u načinu rada i postupanja u borbi protiv huliganizma.


Povratak na Net.hr