NEŠTO JE TU ZAISTA SUMNJIVO: / Iznenadit će vas zašto se Dinamo odlučio žaliti na Bjeličinu presudu

Image
Foto: Marko Prpic/PIXSELL

Jako je teško očekivati da će Komisija za žalbe poništiti odluku Klakočera

19.2.2020.
20:28
Marko Prpic/PIXSELL
VOYO logo

Trener Dinama Nenad Bjelica suspendiran je mjesec dana zbog incidenta na utakmici 22. kola HT Prve lige Osijek-Dinamo, odlučio je disciplinski sudac HT Prve lige Alan Klakočer. Bjelica, koji je isključen s klupe u sudačkoj nadoknadi vremena utakmice Osijek-Dinamo zbog psovanja sudaca, kažnjen je zabranom obavljanja funkcije na utakmicama u trajanju od mjesec dana te novčanom kaznom od 2.000 kuna.

To znači da Bjelica neće voditi Dinamo na domaćim utakmicama protiv Intera, Rijeke i Istre 1961 te na gostovanjima protiv Hajduka i Varaždina. Dinamo će u tom razdoblju voditi njegovi pomoćnici Nino Bule i Rene Poms.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Međutim, iz Dinama su najavili žalbu na odluku Disciplinskog suca. "GNK Dinamo je zaprimio odluku disciplinskog sudca prema kojoj je glavnom treneru Nenadu Bjelici zabranjeno voditi momčad na utakmicama u roku od mjesec dana. GNK Dinamo i gospodin Bjelica postupiti će prema odluci nakon što iscrpimo sva pravna sredstva koja imamo na raspolaganju", poručili su iz Dinama.

Image
Foto: Profimedia
Image
Foto: Profimedia

/ 26 Novembre 2019 Milano, Italia Sport Calcio Atalanta vs Dinamo Zagabria - Uefa Champions League 2019 2020 - Fase a gironi - Gruppo C Nella foto: Nenad Bjelica (GNK Dinamo) osserva

/ November 26, 2019 Milan, Italy sport soccer Atalanta vs Dinamo Zagreb - Uefa Champions - Group stage - Group C In the pic: Nenad Bjelica (GNK Dinamo) looks on, Image: 485027289, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Massimo Paolone / LaPresse / Profimedia

Zašto se Dinamo žalio?

E sada, koja je točno poanta Dinamove žalbe? Jako je teško očekivati da će Komisija za žalbe poništiti odluku Klakočera, teško da je može i umanjiti jer u Pravilniku stoji da se naguravanje/odguravanje ili psovanje ili vrijeđanje suca, može kazniti zabranom igranja od jednog do šest mjeseci, zabranom igranja od dvije do dvanaest utakmica, ili zabranom obavljanja funkcija od jednog do šest mjeseci. No, proces se može oduljiti, osim dakako ako se Komisija ne sastane po hitnom postupku, a sve dok se ne donese odluka Bjelica ostaje na klupi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kažemo, manju kaznu od ove ne može dobiti, Komisija može poništiti odluku Klakočera, ali to bi bilo podosta skandlozno nakon svega što je Bjelica izgovorio sucu, stoga, logika nalaže, kako se ovo radi isključivo kako bi se malo prolongirala Bjeličina migracija na tribine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo