BROJKE SVE GOVORE

NEPOBITNE ČINJENICE S KOJIMA SE HVALE U MAKSIMIRU: Hrvatska u velikoj mjeri nosi Dinamov predznak

U reprezentaciji Hrvatske najviše je igrača koji su ponikli u Dinamu.

Barem ako ćemo vjerovati definiciji Uefe. Naime, igrači ponikli u nogometnoj školi smatraju se oni koji provedu minimalno tri sezone u jednoj sredini između 15. i 21. godine. Službena klupska stranica Dinama donijela je, odnosno, pohvalila se zanimljivim podacima kako visokih 40,91 posto reprezentativaca Hrvatske čine nogometaši koji su igrački stasali u Dinamu, odnosno da je ukupno 70 % reprezentativaca prošlo kroz Dinamo.

U TABORU VATRENIH NIJE SVE IDEALNO: Kovačić, Ćorluka i Pivarić nisu u potpunosti zaliječili ozljede

Čak devet Vatrenih poniklo je u Dinamovoj nogometnoj školi

Od trenutnih 22 izabrana igrača u reprezentaciji, čak njih devet poniklo je u Dinamovoj nogometnoj školi. To su redom: Vedran Ćorluka, Šime Vrsaljko, Tin Jedvaj, Josip Pivarić, Mateo Kovačić, Milan Badelj, Luka Modrić, Ante Ćorić i Andrej Kramarić.

ćorluka kovačić brozović modrić

Što se tiče ostalih hrvatskih klubova i njihovoj zastupljenosti u reprezentaciji, na drugom je mjestu splitski Hajduk. On je proizveo četiri igrača (18,18 %), dok su po dva proizveli Osijek i Zadar. Nogometne škole Cibalije, Varteksa, Marsonije, Austrije Beč, Basela, Hr. Dragovoljca i Sochauxa proizvele su po jednog igrača s trenutnog popisa za susrete s Islandom (12. studenog) u sklopu kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo te prijateljskog susreta protiv Sjeverne Irske (15. studenog).

Brojka dinamovaca se penje

U 11 odigranih utakmica reprezentacije u 2016. godini, izbornik Čačić koristio je ukupno 27 igrača. Tako je ukupno 12 od svih 27 igrača (44,4 %) prošlo kroz Dinamovu nogometnu školu. Uz već spomenutih devet, ove kalendarske godine za reprezentaciju su igrali još: Dejan Lovren, Alen Halilović i Domagoj Antolić.

Ako ubrojimo i igrače koji su u jednom dijelu svoje karijere nosili “modri dres”, brojka reprezentativaca koji su nastupili ove godine za Hrvatsku penje se na 19 od ukupno 27, odnosno visokih 70,4 posto. Uz već spomenutih 12, u Dinamu su igrali i/ili još igraju Domagoj Vida, Marcelo Brozović, Mario Mandžukić, Marko Pjaca, Marko RogDuje ČopGordon Schildenfled.

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr