OPET SA SUIGRAČIMA

NEOČEKIVANI PREOKRET: Velikan njemačkog nogometa ponovno trenira sa Unitedovim prvotimcima

Bastian Schweinsteiger, njemački veznjak kojeg Jose Mourinho odbija koristiti u utakmicama Manchester Uniteda, napokon je dočekao i dobru vijest vezanu uz svoj status. Schweinsteiger je bio udaljen s treninga, izbačen iz svlačionice i zajedničke klupske fotografije, no ‘svanulo’ mu je u ponedjeljak kada se vratio u krug prvotimaca na zajedničkom treningu.

Njemački 32-godišnji nogometaš koji je cijelu karijeru proveo u minhenskom Bayernu sve do ljeta 2015. kad je preslio na Old Trafford trenirao je sam ili s mladom momčadi kluba od trenutka kad je klupu Uniteda preuzeo portugalski stručnjak. Posljednji je susret za Manchester odigrao u ožujku kad je menadžersku ulogu ondje imao Louis van Gaal. U kolovozu je izjavio da s Mourinhom ‘nema osobnih problema’ i da će mu aktualni klub, za koji se vezao trogodišnjim ugovorom, biti i posljednji europski u kojem će igrati.

“Sjajno je što je ponovno s nama, a vijest smo saznali prije koji dan. Ima veliki utjecaj u svlačionici i na terenu, osobito za mlade igrače kakav sam i sam”, izjavio je Luke Shaw.

Schweinsteiger je bio na popisu igrača koje je United prijavio za Ligu prvaka, ali nije na onom za Europsku ligu u kojoj se klub natječe. Ostaje upitno hoće li konkurirati za nadolazeće utakmice.

Povratak na Net.hr