NEOČEKIVANI NAPAD NA BARCELONU ZBOG RAKITIĆA: / 'Hrvat je izložen ogromnom zlostavljanju i maltretiranju'

Image
Foto: Profimedia

Naglašavaju kako mu je ova sezona bila posebno gadna

14.4.2020.
13:28
Profimedia
VOYO logo

Čak pomalo i neočekivano, engleski je Evening Standard objavio veliki komentar svog španjolskog dopisnika koji je u potpnuosti posvećen trenutnom tretmanu i statusu Ivana Rakitića i njegovoj karijeri u Barceloni. Novinar tvrdi kako Rakitić posljednjih godinu dana trpi neviđeno zlostavljanje i to objašnjava na sljedeći način.

"Posljednjih godinu dana izložen je groznom online zlostavljanju javnosti, ali i maltretiranju u svom klubu Barceloni. Hrvatski velikan je umjesto toga zaslužio poštovanje i da ga se pamti kao vjernog slugu Barcelone. Rakitić je za šest godina za Barcelonu odigrao 299 utakmica i postao jedini veznjak koji je postigao gol za katalonski klub u finalu Lige prvaka", stoji u članku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ističu kako je među najefikasnijim veznjacima posljednjih desetak godina. "Od 2011. do danas je četvrti najefikasniji veznjak La Lige s 49 golova, dok je po asistencijama (55) ispred njega jedino Koke, a po broju uspješnih dodavanja (16.245) je na trećem mjestu. Bolji od njega su samo Sergio Busquets i Dani Parejo", kažu Englezi.

Image
Foto: Profimedia, Bagu Blanco/BPI / Shutterstock Editorial
Image
Foto: Profimedia, Bagu Blanco/BPI / Shutterstock Editorial

Ivan Rakitić

'Teška sezona za Hrvata'

Naglašavaju kako mu je ova sezona bila posebno gadna. "Ovo je teška sezona za Hrvata. Barcelona ga kažnjava zato što joj je bio lojalan i odbio bogate ponude PSG-a i Juventusa, dok na društvenim mrežama doživljava zlostavljanje tako što mu ispod svakog njegovog, pa čak i posta njegove supruge, pišu 'gubi se iz mog kluba' jer mu ne mogu oprostiti to što je prošle godine nakon debakla protiv Barcelone u Ligi prvaka otišao na puno ranije dogovorenu priredbu u Sevilli. Istina, u Liverpoolu je igrao jako loše, ali takve partije tamo je pružila većina njegovih suigrača", stoji u tekstu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na koncu su zaključili kako je Rakitiću najbolje da ode i pohvalili su njegov otpor prema zlostavljačima i to što nije dozvolio da ga ponižavaju. "Kada ode, može to napraviti visoko podignute glave jer po svemu zaslužuje da ga se pamti kao važnog igrača i vjernog slugu Barcelone", zaključili su.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo