NENADU BJELICI PRIJETI DRASTIČNA KAZNA: / Evo što sve ona podrazumijeva, Modrima se ne piše dobro

Image
Foto: AFP

Ukoliko UEFA stvarno odluči kazniti Bjelicu, a sva je prilika da hoće, to neće biti blaga kazna

24.2.2019.
13:46
AFP
VOYO logo

Dan nakon veličanstvene pobjede UEFA je pokrenula disciplinski postupak protiv Dinama (bakljada, ubacivanje predmeta u teren, blokirane stepenice) i Nenada Bjelice. Trener Dinama je pod istragom zbog isključenja krajem prvog poluvremena.

Nakon niza prigovora trener Dinama je isprovocirao isključenje kada je, nakon što je jedan češki igrač odugovlačio s prepuštanjem lopte dinamovcima uz aut liniju, odlučio omesti ga u izvođenju istog.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Probao sam baciti svom igraču loptu, pritom ju je suparnik uzeo, reagirao sam instinktivno i pokušao uzeti loptu. Nisam ništa prigovorio sucu, ali poštujem njegovu odluku, mislim da je generalno odradio dobar posao i treba mu čestitati”, rekao je Bjelica poslije susreta.

Sankcije se može zaobići

UEFA ga tereti po članku 15. stavku 1 Disciplinskog pravilnika prema kojem je kazna za njegov postupak minimalno jedna utakmica zabrana vođenja momčadi tijekom utakmice. To je kazna koju će za prekršaj sigurno dobiti, a bude li ona veća Dinamo će moći uložiti žalbu. S obzirom da Bjelica nije pretjerano reagirao te je dao pomirljive izjave poslije susreta kazna ne bi trebala ići preko minimuma. Dakle, vrlo vjerojatno neće moći voditi momčad protiv Benfice na Maksimiru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Što točno znači zabrana vođenja utakmice? To se u načelu odnosi svaku izravnu i neizravnu komunikaciju, što znači da Bjelica neće moći ni u jednu od službenih zona, poput travnjaka, tunela ili svlačionice, u vrijeme odigravanja utakmice. A to znači najmanje sat i pol prije početka susreta, a jasno, i u poluvremenu.

Naravno, u vrijeme kad je tehnologija uznapredovala, teško je zaustaviti baš svaku komunikaciju. Primjerice, gdje god Bjelica sjedio i pod kakvim god kontrolama bio, postoji milijun načina kako može poslati poruku klupi ako to želi. Posredno ili neposredno. Malo je vjerojatno baš da će UEFA-ini kontrolori na ulasku na stadion pretresati sve ljude iz Dinamove delegacije i uzimati im mobitele.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo