NENAD GRAČAN ZA NET.HR: / 'Dalić je napravio pozitivne pomake, probudio je momčad'

Image
Foto: PIXSELL/AFP

Hrvatska U-21 reprezentacijanastavila je pobjeđivati u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo u Italiji i San Marinu.

10.10.2017.
16:27
PIXSELL/AFP
VOYO logo

Nogometaši Nenada Gračana jučer su u Varaždinu svladali Češku 5-1. Naši su mladići do velike pobjede, svoje treće u nizu, stigli s dva pogotka Vlašića, te po jednim Karačića, Brekala i More, dok je jedini gol za Češku zabio Mihalik...

BIVŠI HRVATSKI IZBORNICI ZA NET.HR O PREPORODU

U petak u posljednjoj sekundi pala Bjelorusija

Mladi Vatreni do uvjerljivog trijumfa protiv Češke došli su samo tri dana nakon dramatične pobjede protiv Bjelorusije, koja je srušena golom Benkovića u posljednjoj sekundi susreta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Dobro, očekivali smo da neće biti lako. Protiv Bjelorusije se malo zakompliciralo, ali je ipak na kraju sve završilo dobro. Što se tiče Češke, očekivali smo napadačku utakmicu. Zabili smo taj prvi gol i otvorilo se", kazao je u uvodu razgovora za Net.hr izbornik U-21 reprezentacije Hrvatske Nenad Gračan i nastavio:

UKRAJINA U OČAJU ZBOG PORAZA OD HRVATSKE: ‘Srna je bio sretan poput svećenika koji vodi dječji zbor’

"Važno da smo preživjeli utakmicu s Bjelorusijom i da smo odgovorili na hendikep koji nas je pogodio uoči ovih reprezentativnih akcija. Znate i sami kako smo mi nastupili bez ozlijeđenih Ćorića, Halilovića i Fiolića. Tu je bio Nikola Vlašić koji je pokazao jednu klasu i vidi se kako je prelazak u Everton za njega bila dobra stvar. Sad je opušteniji u igri, ima više samopouzdanja. Ostali su također reagirali dobro. Uvijek ima nekih, nazovimo ih, manjih problema u rotacijama prilikom takvih problema s ozljedama jer neki igrači zaigraju koji možda imaju smanjenu minutažu u svojim klubovima. No, cilj je ostvaren, imamo tri pobjede u skupini u tri odigrana susreta, vodeći smo i to je najbitnije", istaknuo je Gračan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'A reprezentacija je prioritet i ona je na prvom mjestu, ali...'

Dobro su u A reprezentaciji procijenili kako je bolje da Nikola Vlašić za ovaj kvalifiakcijski ciklus bude na dispoziji Gračanu, nego Čačiću protiv Finske i jučer Daliću u srazu s Ukrajinom.

VLAŠIĆ ČUDESNOM MAJSTORIJOM POTOPIO ČEHE: Uvjerljiva Hrvatska na pragu treće pobjede u kvalifikacijama

[ANKETA] TREBA LI DALIĆ OSTATI? Hrvatska je ponovno bila lepršava, sjajna. Dovoljno da ne tražimo novog izbornika?

"Jako je bitno da procijenimo kad koji igrač treba kojoj od reprezentacija. Ne bi bilo dobro da je, primjerice, Vlašić bio procijenjen da treba A reprezentaciji, a onda sjedi na klupi. Naravno, zna se dobro da je A reprezentacija prioritet i da je na prvom mjestu. No, isto tako, nastupi za U-21 momčad itekako su dobri jer se kroz mladu reprezentaciju dobivaju igrači i za A selekciju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nenad Gračan osvrnuo se i na sinoćnju veliku pobjedu Vatrenih protiv Ukrajine u Kijevu 2-0.

"Bili smo bolji. Očekivao sam pobjedu jer pobjeda je bila krucijalna u ovom slučaju. Vidjelo se kako je Dalić napravio pozitivne pomake. Izgledao je dobro, radio je dobre poteze. Probudio je momčad. Iako igračima nije bilo lako. No, jasno je bilo vidljivo kako je Hrvatska bolja od Ukrajine. Sad se tako treba nastaviti i u dokvalifikacijama. Bravo za dečke", zaključio je Gračan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Tekst se nastavlja ispod oglasa
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
default_cta
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
default_cta
VOYO logo