NENAD BJELICA STVORIO JE OVAJ DINAMO: / Jedino ga on već ove sezone može i uništiti

Image
Foto: Davor Javorovic/PIXSELL

Bjelica je najavio još pojačanja, stižu krilni igrač i veznjak, a Osijek, ponajprije organizacijski, izgleda kao momčadi koja bi mogla ugroziti Dinamovu dominaciju

19.9.2020.
7:55
Davor Javorovic/PIXSELL
VOYO logo

Nije Osijek imao sreće. Ždrijeb im je u pretkolu Europske lige donio najteže moguće protivnike i razumljivo je da momčad Nenada Bjelice nije mogla cijelu utakmicu parirati objektivno jačim i iskusnijim Švicarcima.

Basel je prava europska momčad, svake godine su tu negdje, bilo u Ligi prvaka ili u Europskoj ligi, i već su prekaljeni kad je riječ o takvim natjecanjima. No ispadanje ove momčadi Osijeka iz Europske lige znači da će se moći koncentrirati na hrvatski nogomet. I tu počinju problemi za sve ostale naše klubove.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iako su Slavonci imali težak start, odlučili su se na bombastičan potez i u ulogu gotovo identičnu onoj engleskih menadžera postavili vjerojatno najboljeg trenera koji je u posljednjih nekoliko sezona vodio HNL momčad. Ali njegova je uloga sad već od trenerske. Bjelica ima odriješene ruke, može momčad slagati onako kako njemu odgovara i ima veliku autonomiju u dovođenju igrača te strogo zadani budžet, što mu je, kako je sam rekao, sjajna situacija.

Image
Foto: Davor Javorovic/PIXSELL
Image
Foto: Davor Javorovic/PIXSELL

09.09.2020., Osijek - Press konferencija u prostorijama Stadiona Gradski vrt povodom predstavljanja novih igraca. Photo: Davor Javorovic/PIXSELL

Povratak u utvrdu

Pozitivan efekt Bjelice vidio se već u prvoj njegovoj utakmici za kormilom kluba. Rijeka je pala, i to s tri komada u mreži, i to nakon užasnog niza koji je zasigurno, bar nakratko, poljuljao samopouzdanje igrača.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ako je ono što smo vidjeli u drugom poluvremenu utakmice protiv Basela pravi Osijek, onda se svi klubovi u našoj ligi trebaju pripremiti na pravi pakao u Gradskom vrtu. Osijek je, prije nego što je nastupila zabrana za navijače na HNL utakmicama, bio neosvojiva utvrda, a sad su se i navijači vratili na tribine.

Kao što smo rekli, Osječani imaju sada dvije misije, a to su domaće prvenstvo i kup. Taman im je ostalo vremena da skupe lijep broj bodova jer im je raspored dosta povoljan, a njihovi glavni konkurenti u ovom trenutku moraju misliti i na europske izazove.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

A sad bi, po svemu sudeći, trebao uslijediti filmski scenarij u kojem nepravedno potjerani Bjelica sa svojim Osijekom ruši Dinamo s trona hrvatske nogometne lige. Nije taj scenarij nemoguć, bar ako pogledate ključne činjenice.

Image
LEGENDA DETEKTIRALA NEŠTO ŠTO TREBA VESELITI SVE OSJEČANE: /

U redu, izgubili su, ali drugo poluvrijeme bilo je baš hollywoodsko

Krhotine europskog Dinama

Očigledno je da je Dinamo od Bjeličinog odlaska u padu. Eksperiment s Igorom Jovićevićem brzo je i nasilno ugašen, dok Zoran Mamić, sa svojom prošlošću i problemima sa zakonom, ne odaje dojam trenera koji će pokrenuti navijače da dođu pomoći klubu na stadion koji se, usput rečeno, raspada. S druge strane, gostovanja u Osijeku pred navijačima koji daju apsolutnu podršku Bjelici bit će gadna za svakoga.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Međusobni susreti Dinama i Osijeka bit će također povoljniji za Osječane, jer ovaj je Dinamo, ili ono što je od njega ostalo, Bjeličina kreacija. Pod njim su gotovo svi igrači igrali nogomet svog života, poznaje ih Bjelica u dušu, zna gdje su najjači i koje su im mane. U momčadi Osijeka, s druge strane, leži ogroman potencijal, iako su izgubili Mirka Marića. Igor Silva je impresivan, Mile Škorić je na širem popisu reprezentacije, a Petar Bočkaj je na svoj dobar dan najbolji igrač lige.

Kako god je od Dinama stvorio moćnu europsku momčad, tako ga može i skinuti s trona, bar u hrvatskoj ligi. I to je lajtmotiv, ili jedan od njih, koji će se vrtjeti kroz cijelu ovu HNL sezonu. Bjelica je najavio još pojačanja, stižu krilni igrač i veznjak, a Osijek, ponajprije organizacijski, izgleda kao momčad koja bi mogla ugroziti Dinamovu dominaciju. Možda već ove sezone.

Tekst se nastavlja ispod oglasa


[PROMO] Najbolje koeficijente i 100% bonusa na uplate do 1000 kuna potražite u kladionici Germania.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
default_cta
Azbuka našeg života
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
default_cta
Volio bih da sam ovdje
VOYO logo