PITANJE SVIH PITANJA

‘NEMOJTE PRAVITI ANIMOZITET’: Izbornik Ante Čačić progovorio o temi koja zanima sve hrvatske navijače

Već neko vrijeme navijači hrvatske nogometne reprezentacije pitaju se je li došlo vrijeme da Nikola Kalinić dobije prednost u početnoj postavi ispred Marija Mandžukića.

Kritike i pitanja malo su se utišali nakon Mandžukićeva četiri gola u pobjedama protiv Kosova (6-0) i Finske (1-0), najslabijih suparnika u kvalifikacijskoj skupini za Svjetsko prvenstvo, ali sjajna recentna Kalinićeva forma opet je nametnula ovu temu. Kalinić je u prošlotjednoj pobjedi Fiorentine protiv Slovana iz Libereca u Europskoj ligi (3-1) postigao dva gola, a tri dana kasnije je upisao i hat-trick u trijumfu protiv Cagliarija (5-3) u Seriji A.

ČUDESNA PREDSTAVA NIKOLE KALINIĆA: Vatreni je imao svoj privatni show u ludoj utakmici prepunoj golova

‘Nikola je u najužem krugu’

Je li Kalinić zapostavljen u reprezentaciji u odnosu na Mandžukića, pitanje je koje je Slobodna Dalmacija postavila hrvatskom izborniku Anti Čačiću.

“Ma dajte, pa tu je Nikola, nemojte praviti animozitet. Oni su svi za mene veselje i radost, da igraju, zabijaju, asistiraju. Pa Nikola je tu, u najužem krugu, pitam ja vas je li kod nekog drugog igrao više nego kod mene?! Nikola je nadasve OK i to je sjajna vijest za sve nas da je u takvoj golgeterskoj formi”, rekao je Čačić.

Prije desetak dana izbornik je izjavio kako Kalinić ima peh jer ispred sebe ima Mandžukića koji dugo igra na visokoj razini. Najavio je time da će Mandžukić i u sljedećoj kvalifikacijskoj utakmici protiv Islanda (12. studenog) Mandžukić biti u prednosti iako ove sezone u dresu Juventusa nije zabio nijedan gol.

 

Povratak na Net.hr