Mandžo se svima smije u lice: 'Volio bih finale igrati u Manausu'

Jedan od junaka utakmice bio je i Mario Mandžukić. Hrvatski napadač postigao je dva pogotka i tako postao prvi Hrvat sa dva gola u jednoj utakmici na Svjetskom prvenstvu.

Vidno iscrpljen Mandžo je bio sretan pobjedom Vatrenih.

“Napravili smo sve što smo radili i na treningu i što nam je izbornik i rekao. Išli smo po taj rani pogodak. Svaka čast našim dečkima na prikazanoj igri. Ali nećemo se sad previše veseliti, pred nama je težak i odlučujući dvoboj”, kazao je Mandžukić.

Kako je bilo igrati u Manausu?

“Volio bih finale igrati u Manausu”, našalio se hrvatski junak.

Ovo je bila njihova noć, veličanstvena noć u kojoj je on postigao dva gola. Postići dva zgoditka (61. i 73 minuta) u ovako važnom susretu nije mala stvar. I samim time ući u povijest kao prvi Hrvat kojem je to uspjelo.

//www.youtube.com/embed/2cxN625G4c4

“Nisam se zamarao da postignem golove. Htio sam samo pomoći ekipi i radio sam ono što se od mene tražilo. I ako budem na taj način igrao, golovi će doći sami od sebe”.

Na redu je ‘finale’ s Meksikom.

“Krasi ih to zajedništvo. Ali, igrali smo ovdje u teškim uvjetima, pa smo uspjeli. Znamo što nas čeka, nema straha, pokazali smo snagu”, završio je Mandžukić.

Eduardo Da Silva je po prvi puta nastupio u svojoj rodnoj zemlji, to mu je bio prvi izlazak na veliku brazilsku nogometnu scenu.

“Lijepo mi je bilo igrati. Važno da smo mi pokazali karakter. Naravno da je bilo lakše igrati s igračem više. Ali nema veze, imamo visoku pobjedu. Sada je na redu Meksiko i mogu reći da će nam taj dvoboj biti kao finale. Svi znamo da će oni igrati na neriješen rezultat, na nulu. Idemo pokušati pobijediti”, osvrnuo se Dudu na povijesnu noć za hrvatski nogomet.

Ivan Perišić je protiv Kameruna bio hrvatski Gareth Bale, svojom brzinom po lijevom boku ubio je Kamerunce i postigao gol u 48. minuti.

“Teško je bilo, uistinu. Mi imamo svoju kvalitetu, oni svoju. Šteta što nismo iskoristili sve šanse i zabili još koji gol. Za samopouzdanje. Najbitnije je da smo na pravom putu. Moje mijenjanje pozicije u utakmici? Rekao je izbornik da je defenziva bila slabija na desnoj strani, pa smo Danijel i ja mijenjali poziciju”, završio je Ivan.

Povratak na Net.hr