'NE VRAĆAJTE SE KUĆI': / Kolumbijci reakcijama na poraz podsjetili na Escobara 1994.

Image
Foto: AFP
Image
Foto: AFP

Kolumbija je poražena u osmini finala Svjetskog prvenstva nakon dramatične utakmice s Engleskom

4.7.2018.
10:22
AFP
VOYO logo

Kolumbijska nogometna reprezentacija i na ovom Svjetskom prvenstvu nije do kraja pokazala raskoš svog talenta. Prije četiri godine, Kolumbijci su došli do četvrtfinala na leđima sjajnog Jamesa Rodrigueza, iako su oduševili igrom te se očekivalo i više od njih. Ovoga puta, pali su na stepenici ispod, nisu posebice plijenili igrom, a Rodriguez je većinu turnira proveo na klupi ili tribini, nedovoljno zdrav i fizički spreman da pomogne svojim suigračima.

'Ne vraćajte se kući'

Nakon ispadanja Kolumbije od Engleske, određeni pojedinci na društvenim mrežama odlučili su rekreirati duh 1994. i prijetiti smrću igračima Kolumbije koji su promašili jedanaesterac (Uribe i Bacca). "Ne vraćajte se kući, mrtvi ste, bolje je da se sami ubijete", bio je jedan od jezivih komentara. Podsjetimo, Kolumbija je na Svjetskom prvenstvu 1994. doživjela debakl, kada je s talentiranom momčadi ispala u skupini.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tragičar je bio i Andres Escobar

Jedan od tragičara bio je i Andres Escobar, stoper koji je u porazu protiv SAD-a postigao i autogol. Escobar je, nakon povratka u Kolumbiju, upucan u svom rodnom gradu Medellinu, a postoje i apokrifne priče kako je ubojica uzvikivao "gol!" prilikom svakog hica, te da je ubojstvo bila reakcija na Escobarovu pogrešku protiv SAD-a. Kolumbijski imidž među nogometnim nacijama tada je doživio teški udarac, a izgleda da čak i više od dvadeset godina kasnije postoje slične tendencije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo