ZORAN VULIĆ ZA NET.HR O VELIKOM HRVATSKOM PROBLEMU: / 'Ne podcjenjujmo druge ekipe gospodo, nismo mi najbolji niti jedini na svijetu'

Image
Foto: PIXSELL/AFP
Image
Foto: PIXSELL/AFP

Bivši proslavljeni hrvatski nogometaš, bivši pomoćnik u reprezentaciji Hrvatske i nekadašnji izbornik U-19 reprezentacije Zoran Vulić za Net.

11.10.2017.
19:29
PIXSELL/AFP
VOYO logo

je nedavno preuzeo atenskog prvoligaša Apollon Smirnis nakon što je u travnju raskinuo suradnju s kazahstanskim klubom Atyrauom. No, zadatak koji je stavljen pred 56-godišnjeg Splićanina nije niti malo lagan. Apollon Smirnis trenutno je posljednjeplasirana momčad grčke "Superlige". U sedam odigranih kola u grčkom prvenstvu, Apollon Smirnis uspio je uhvatiti tek dva boda. Ima dva remija i čak pet poraza, od toga tri uzastopna.

Image
SPLITSKI STRUČNJAK SELI U GRČKU: /

Zoran Vulić pronašao novi posao

BIVŠI HRVATSKI IZBORNICI ZA NET.HR O PREPORODU VATRENIH: ‘Svaka čast Daliću, odlično je prodrmao momčad! Šok terapija je uspjela’

Niti malo lagan zadatak za Vulića

"Da imam laki zadatak, nemam. No, sami smo se doveli u ovu situaciju i sad se moramo iz nje izvlačiti. Ja sam borac, ne odustajem i učinit ćemo sve kako bi ostali u ligi. Sad nema nazad. Zadovoljan sam momčadi, lijepo mi je u Ateni. Ljudi su divni, prihvatili su me. S te strane nema nikakvih problema", kazao je u uvodu razgovora za Net.hr Zoran Vulić koji se osvrnuo na događanja u kvalifikacijama za SP.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

NE ZNAMO NI SUPARNIKA, A PROBLEMI SU VEĆ POČELI: Novi izbornik ostao bez veznjaka za dodatne kvalifikacije?

"Najvažnije da smo se plasirali u dokvalifikacije i vjerujem da ćemo izboriti Rusiju. Hrvatska ima sjajne igrače, dobre individualce i nema razloga da ne vjerujemo u njih. Znate, mi u Hrvatskoj imamo jedan veliki problem. A taj je da se nepotrebno stavlja pritisak na reprezentativce. Evo, u ovim kvalifikacijama dvije utakmice prije kraja bili smo vodeći u skupini, a govorilo se kao da ništa ne valja, kao da smo već propustili vlak za Rusiju. Takve stvari reprezentaciji nisu potrebni", izjavio je Vulić i posebno naglasio jednu stvar koja je postala uobičajena kad su Hrvati u pitanju.

Image
Foto: PIXSELL
Image
Foto: PIXSELL

Andrej Kramarić

TKO BI TREBAO UGOSTITI DOKVALIFIKACIJE ZA PLASMAN NA SP? Anketa Net.hr-a dala je više nego zanimljive rezultate

"Ma gledajte, mi zaboravljamo jednu bitnu stvar. A ta je da i ostale reprezentacije na svijetu igraju nogomet. U svijetu osim Hrvatske ima još momčadi koje igraju dobro. Mi se ponašamo kao da jedino mi igramo nogomet. Po nama taj Island ne bi vidio Svjetsko prvenstvo. A Islanđani su kao prvi izborili Mundijal. Mislim, time je sve rečeno... Ne podcijenjujmo druge ekipe gospodo, nismo mi najbolji niti jedini na planeti. Dobri jesmo, ali ajmo se spustiti na zemlju. Treba nama svima doći iz gu*ice u glavu."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

VATRENI SU DIO ELITE I PROTIV NJE ĆE I IGRATI: Provjerite tko su suparnici Hrvatske u Ligi nacija

Nakon remija protiv Finske, HNS je posegnuo za šok terapijom, smijenio dosadašnjeg izbornika Antu Čačića i na njegovo mjesto ustoličio Zlatka Dalića. Šok terapija se pokazala pravim potezom, Vatreni su slavili protiv Ukrajine u Kijevu na Olimpijskom stadionu pred 70. 000 navijača, a Zlatko Dalić postao je pravi junak nacije.

'Ukrajinu su pobijedili igrači'

"Ne, krivo... Ukrajinu su pobijedili igrači. Zlatko Dalić je preuzeo momčad dva dana prije utakmice, nije imao vremena za napraviti nešto više i ne treba govoriti kako je trener najzaslužniji u takvoj situaciji, iako i njemu idu određene zasluge, naravno. Teret susreta s Ukrajinom najviše su iznijeli igrači. Što se tiče same utakmice, u prvom poluvremenu Hrvatska i nije nešto briljirala, ali u drugom poluvremenu smo zaigrali onako kako znamo i zato smo slavili. Igrači su bili pravi", istaknuo je Vulić i zaključio:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

PREDSTAVLJAMO MOGUĆE SUPARNIKE U DOIGRAVANJU: Prijete nam Mamićev adut iz Emirata i granitna grčka obrana

"Situacija u i oko hrvatske nogometne reprezentacije i hrvatskog nogometa nije ništa novo. Navikli smo na ovakve stvari. Kao da idemo namjerno sami protiv svojih. Pa Hrvati su valjda svjetski prvaci kad je riječ o pretvaranju nekih dobro učinjenih stvari u loše. Reprezentaciji je potrebna podrška, a ne da se ide protiv nje".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
Tajne vinove loze
default_cta
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
Yu-Gi-Oh sevens
default_cta
Obiteljske tajne
San snova
Cijena strasti
VOYO logo