SRBI SE SJETILI ŠIMUNIĆA: / 'Ne kaje se zbog ustaškog pokliča 'Za dom spremni'

Image
Foto: PIXSELL, Sanjin Strukic

Engleski novinar Tom Weir uzburkao je strasti u Srbiji svojim tekstom o nogometašima koji su u prošlosti koketirali sa fašizmom.

29.10.2015.
13:23
PIXSELL, Sanjin Strukic
VOYO logo

Weir je Mihajlovića stavio u isti koš s Paolom Di Canijom, bivšim nogometašem koji je sebe javno deklarirao fašistom, ali ne i nacistom. Paolo Di Canio ostao je zapamćen i po salutiranju navijačima svog bivšeg kluba Lazija, u utakmicama protiv Rome i Livorna, a i javno ističe svoju zaluđenost sa fašizmom i Benitom Mussolinijem. Weir tako piše...

"Za trenera Milana nema informacija da ima bilo kakve veze sa fašizmom, možda je samo kao Srbin htio da sačuva svoju čast. Ipak, on ima i krije svoju mračnu stranu. Poznato je da je kao nogometaš navodno rasistički vrijeđao Patricka Vieru u srazu Lazia i Arsenala u Kupu UEFA 2000. godine, čime je pokazao neuki i odvratni dio svoje osobnosti. Još u finalu Kupa Jugoslavije 1991. godine između Crvene zvezde i Hajduka imao je sukob s Igorom Štimcem, što je bilo oličenje netrpeljivosti između Srba i Hrvata", ističe Weir koji i naglašava da je podržavao tzv. "veliku Srbiju".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: AFP
Image
Foto: AFP

'Podržavao je veliku Srbiju i Miloševića'

"Podržavao je 'veliku Srbiju' i Slobodana Miloševića, a njegov izbor bilo je prijateljstvo sa Željko Ražnatovićem Arkanom, čovjekom koji je optužen za ratne zločine. Mihajlovićev ultranacionalistički temperament došao je do izražaja u vrijeme kad je bio izbornik Srbije i kada je tjerao muslimana Ljajića da pjeva himnu države. Sjećate li kada je Milan vodio gospodin kao što je bio Carlo Ancelotti", jasan je novinar.

Srpski tabloid Kurir osvrnuo se na tekst i žestoko iskritizirao autora teksta, a dotaknuo se i bivšeg hrvatskog reprezentativca, sad člana stručnog stožera Vatrenih, Josipa Šimunića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kurir: 'Ovo je gomila gluposti i neistina'

"Da je kojim slučajem Tom Weir našao za shodno da upozna Sinišu Mihajlovića i napravi intervju s njim, umjesto što je koristio internet i guglao informacije, ovakvu glupost ne bi mogao napisati. Ili da se makar posavjetovao s nekim od kolega iz Srbije. Jednostavno, napisao je gomilu neistina i gluposti o treneru kojem se i danas dive u Italiji i stavio ga na prvo mjesto deklariranih nogometaša fašista. Zahvaljujući Weireovoj neinformiranosti, Miha je stavljen u koš s Paolom Di Canijom, koji je javno nekoliko puta rekao da podržava Mussolinija i fašizam, odnosno sa Josipom Šimunićem, koji je prije samo nekoliko dana ponovio da se ne kaje što je izgovorio ustaški poklič "Za dom spremni“ i da bi to ponovno napravio", piše Kurir.

Tako je srpski novinar kroz zmazani veš svog trenera provukao i Šimunića koji nema apsolutno nikakve veze s ovim tekstom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo