OGLAS

NBA GA NIJE VOLIO: / Hrvatski reprezentativac izgubio nadu u Americi, vraća se u Španjolsku

Image

Seljakanju po razvojnim NBA momčadima barem na jednu sezonu došao je kraj, nakon što je Duje Dukan postao drugim pojačanjem madridskog Estudiantesa

19.7.2019.
14:08
VOYO logo

Hrvatski košarkaš Duje Dukan potpisao je u petak jednogodišnji ugovor sa španjolskim prvoligašem Estudiantesom, nakon što je protekle dvije sezone proveo u Sjedinjenim Državama gdje je igrao u razvojnoj ligi NBA.

Bit će to Dukanov drugi europski angažman, nakon što je u sezoni 2016./17. proveo pola godine u zagrebačkoj Cedeviti, s kojom je u siječnju 2017. dogovorno raskinuo potpisani trogodišnji ugovor.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dukan je 27-godišnji krilni igrač, koji je sa sveučilištem Wisconsin 2015. godine bio u NCAA finalu u kojem je njegova momčad poražena od Dukea.

Kingsi ga nisu voljeli

Nakon što nije izabran na draftu u NBA-u, u sezoni 2015./2016. je igrao ljetnu NBA ligu te potpisao ugovor sa Sacramento Kingsima. Veći dio sezone igrao je za povezanu razvojnu ekipu Reno Big Horn, a za Kingse je zaigrao u posljednjoj utakmici sezone te za 24 minute postigao šest koševa uz četiri skoka u uvjerljivom porazu od Houstona. To mu je ostao jedini nastup u NBA ligi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U sezoni 2017./18. Dukan je opet zaigrao u razvojnoj NBA ligi za Windy City Bullse.

U veljači 2018. poslan je u Fort Wayne Mad Antse, a u kolovozu 2018. ga je na ekpanzijskom draftu razvojne NBA lige odabrala momčad Capital City Go-Go, ali nije uspio izboriti mjesto u momčadi. U studenom i prosincu prošle godine je odigrao tri utakmice za Oklahoma City Blue, da bi ga u siječnju ove godine angažirao Capital City Go-Go.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Seljakanju po razvojnim NBA momčadima barem na jednu sezonu došao je kraj, nakon što je Duje Dukan postao drugim pojačanjem madridskog Estudiantesa, u koji je stigao i kanadski reprezentativac Philip Scrubb iz ruskog Zenita.

Dukan je visok 208 centimetara, bio je hrvatski reprezentativac u mlađim kategorijama, a nalazio se i na širim popisima za A reprezentaciju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Cijena strasti
Brak na prvu
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Brak na prvu Australija
default_cta
Zlatni dečko
Azbuka našeg života
Tajne vinove loze
Svemirci s gornjeg kata
Dosje Jarak
default_cta
Obiteljske tajne
Plaćenici
Mali princ
VOYO logo