NASTAVLJA SE OSJEČKA AGONIJA: / 'Umjesto simpatija, dobili smo nove protivnike '

Image
Foto: Marko Mrkonjic/PIXSELL
Image
Foto: Marko Mrkonjic/PIXSELL

Iako su dali najbolju ponudu na natječaju za kupnju 29,1 posto dionica NK Osijek, Prvo hrvatsko pivo 1664 odustalo je od natječaja.

25.9.2015.
10:31
Marko Mrkonjic/PIXSELL
VOYO logo

Vodeći ljudi Pivovare Osijek i tvrtke Prvo hrvatsko pivo 1664 u srijedu su izašli pred novinare i objasnili razloge odustajanja od ulaska u vlasničku strukturu NK Osijek.

Naime, prema pisanju Glasa Slavonije, tvrtka Prvo hrvatsko pivo 1664 dala je najbolju ponudu na natječaju za kupnju 29,1 posto dionica NK Osijek, koje su bile u vlasništvu Gradske banke, ali u zakonskom roku nije uplatila sredstva (1,3 milijuna kuna) te je time njezina ponuda automatski postala nevažeća. No, tu priča ne završava...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Reakcija većeg dijela javnosti i navijača NK Osijek nije bila onakva kakvu smo očekivali. Smatrali smo kako možemo pronaći zajednički interes za napredak NK Osijek i Pivovare u preuzimanju kluba. Bili smo spremni kupiti i sve dionice ili dijeliti vlasništvo s Gradom Osijekom u omjeru 75 % - 25 %. No ispalo je kako bi naš ulazak u klub za njega bio dodatni uteg, a to nikako ne želimo", objasnio je Ivan Komak, savjetnik direktorice tvrtke Prvo hrvatsko pivo 1664., koji je i dodao kako su se navijači Osijeka Kohorta iznimno negativno izrazili prema namjeri Pivovare i na taj način namjere te kompanije označile sumnjivima.

Suočeni s vrijeđanjem i omalovažavanjem

Uz to, Komak ističe kako su očekivali da će njihova kupnja dionica donijeti simpatije u gradu, ali naišli su na potpuno drugačiju reakciju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Osobno sam bio o suočen i s vrijeđanjem i omalovažavanjem. Uz to, umjesto simpatija smo dobili nove protivnike. Optuženi smo kako sprječavamo ulaz stranog kapitala u klub, a to ne želimo. Zato se povlačimo iz tog posla i Pivovara neće sudjelovati u daljnjem procesu otkupa dionica NK Osijek. Time dajemo priliku tim inozemnim ulagačima. Ne želimo biti prepreka ulaganjima u NK Osijek", kaže Komadina.

Image
Foto: Davor Javorovic/PIXSELL
Image
Foto: Davor Javorovic/PIXSELL

Najviše polemike među navijačima izazvala su ulaganja koja je tvrtka bila spremna poduzeti. Naime, Osijek dana troši između 15 i 18 milijuna kuna godišnje, a Pivovara je, kako oni sami tvrde, bila spremna dati 10 milijuna na godinu. Ostatak bi se, prema planovima, pokrilo sponzoriranjem i drugim aktivnostima. No, nije išlo. Navijači su rekli svoje i čitava priča je pala u vodu...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kohorta rekla NE

"Ostali smo zatečeni činjenicom da je i naša želja za ulaskom u vlasničku strukturu NK Osijek jedan od razloga što Kohorta bojkotira utakmice. U takvim okolnostima teško bismo mogli funkcionirati i zato smo se odlučili povući iz daljnjeg procesa otkupa dionica NK Osijek", dodao je Antonio Drobina, direktor Pivovare Osijek.

Time se agonija osječkog prvoligaša u potrazi za strateškim partnerom nastavlja. Sad će se vidjeti koliko je njemački investitor ozbiljna priča i jesu li navijači bili u pravu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Što se tiče nogometaša Osijeka, oni danas s početkom u 18 sati na Maksimiru igraju ligaški sraz s Dinamom.

Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo