VELIKA VIJEST

NASTAVAK BORBE BIVŠEG VATRENOG: Ivan Klasnić je noćas u Zagrebu dobio novi bubreg

Bivši hrvatski nogometni reprezentativac Ivan Klasnić je u noći s utorka na srijedu treći put podvrgnut transplantaciji bubrega.

Prema pisanju Splitskog dnevnika, Klasnić je u Zagrebu dobio novi bubreg nakon što mu je prošle godine otkazao drugi presađeni. Otad je tri puta tjedno išao na dijalizu i čekao donora za treću transplantaciju.

NOVA BITKA PRED IVANOM KLASNIĆEM: U trenucima dok se bori s bolešću, bivši Vatreni ponovno mora na sud

Donor izvan obitelji

Prije devet godina Klasniću su dijagnosticirane komplikacije u radu bubrega zbog čega je podvrgnut prvoj transplantaciji. Donor je bila njegova majka, međutim tijelo je odbacilo novi organ, pa je nekoliko tjedana kasnije završio na novoj operaciji. Ovaj je put donor bio otac, presađivanje je bilo uspješno i Klasnić se nakon oporavka vratio nogometu. Međutim, očev bubreg je prestao funkcionirati i umirovljeni 37-godišnji napadač je morao krenuti u novu životnu bitku.

Nije poznato tko je bio treći donor, ali nakon dvije transplatacije od članova obitelji stvorena su antitijela protiv doniranih bubrega, tako da mu ovog puta donor nije smio biti nitko iz obitelji.

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr