PREKINUT JE ZLATNI NIZ NAŠE NAJBOLJE SPORTAŠICE: / Sandra Perković poražena nakon 15 uzastopnih pobjeda

Image
Foto: AFP

Završeno je natjecanje Dijamantne lige u bacanju diska

31.8.2018.
19:56
AFP
VOYO logo

Najbolja hrvatska sportašica Sandra Perković nije uspjela sedmu godinu zaredom osvojiti naslov pobjednice "Dijamantne lige" u bacanju diska, ona je u petak u finalu u Bruxellesu zauzela treće mjesto s hicem od 64.31 metara.

Pobijedila je Kubanka Yaime Perez sa 65.00m, a drugo mjesto zauzela je Brazilka Andressa de Morais sa 64.65m. Perković je svoj najbolji hitac u Bruxellesu ostvarila već u prvoj seriji te je s njim držala prvo mjesto sve do posljednje serije iako je Perez u drugoj seriji bacila samo osam centimetara kraći hitac.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rezultat od 62,85 metara

No, u posljednjoj, šestoj seriji prvo je De Morais preuzela vodstvo sa 64.65m, no Perez i Perković imale su priliku za uzvrat. Kubanka je iskoristila posljednju šansu i hicem od 65.00m stigla na vrh dok je aktualna olimpijska pobjednica te svjetska i europska prvakinja Perković u posljednjoj seriji ostvarila rezultat od 62.85m i tako ostala na trećem mjestu.

Bio je to prvi poraz Perković nakon 13 mjeseci i 15 uzastopnih pobjeda. Ona je ove godine pobijedila na sva četiri prethodna mitinga "Dijamantne lige", u Dohi, Rimu, Parizu i Londonu, no svoju dominaciju nije uspjela potvrditi na finalu u Bruxellesu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Do kraja sezone Perković očekuju još nastup za Hanžekovićevom memorijalu u Zagrebu 4. rujna te na Kupu kontinenata u Ostravi 8. rujna.

REZULTATI: 1. Yaime Perez (Kuba) 65.00m 2. Andressa de Morais (Bra) 64.65 3. SANDRA PERKOVIĆ (HRV) 64.31

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
fnc 15
Gajin svet
Cijena strasti
Hell's kitchen
default_cta
Azbuka našeg života
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Alvin i vjeverice
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Volio bih da sam ovdje
Brak na prvu
Playmobil
default_cta
Sumrak saga: Mladi mjesec
VOYO logo