BIŠĆAN ODVEO OLIMPIJU DO NASLOVA PRVAKA: / Drama posljednjeg kola razvila se u korist hrvatskog trenera

Image
Foto: PIXSELL

Dramatična završnica – Olimpija je prvak

27.5.2018.
18:52
PIXSELL
VOYO logo

U utakmici posljednjeg 36. kola slovenskog nogometnog prvenstva ljubljanska Olimpija gostovala je kod Domžala i izjednačujućim pogotkom u 80. minuti (strijelac iz jedanaesterca Rok Kronaveter) odigrala 1-1 kod suparnika što je bilo i dovoljno za proslavu naslova prvaka.

Drugi je to naslov za ljubljansku momčad u posljednje tri godine, ukupno šesti u slovenskom prvenstvu, a potpisao ga je hrvatski trener Igor Bišćan. Priliku za dvostruku krunu Olimpija će imati u srijedu u utakmici finala Kupa protiv Aluminija, momčadi koja je sezonu završila na osmom mjestu ljestvice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bitnu pobjedu za naslov Olimpija je ostvarila u 34. kolu pobjedom kod tada vodećeg Maribora koji je u toj utakmici imao prednost 2-1 do 74. minuta što su Bišćanovi igrači preokrenuli u 3-2 pobjedu. U konačnici su ove dvije momčadi bile bodovno izjednačene no slavi se u Ljubljani zbog boljeg omjera u međusobnim utakmicama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bišćanu je ovo prvi naslov osvojen u nekom prvoligaškom društvu. U prošloj je sezoni Rudeš iz drugog nogometnog razreda u Hrvatskoj doveo do Prve HNL.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo