Suker primio zbunjujuce pismo: 'Znajte da Hrvatska pamti'

Sepp Blatter, predsjednik Medunarodne nogometne federacije (FIFA), napisao je pismo predsjednicima nogometnih saveza u Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini, Rumunjskoj i Srbiji.

20.5.2014.
11:59
VOYO logo

Svicarac je u pismu izrazio podrsku i simpatije za ljude iz tih zemalja koje su pogodene katastrofalnim poplavama.

''U ime globalne nogometne zajednice, zalio bih izraziti zaljenje zbog kriticnih situacija koje su pogodile vase zemlje uslijed velikih poplava i solidarnost sa svima onima koji su pogodeni ovom katastrofom'', stoji u pismu koje je Blatter poslao predsjedniku Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine Elvedinu Begicu, predsjedniku Hrvatskog nogometnog saveza Davoru Sukeru, predsjedniku Nogometnog saveza Rumunjske (FRF) Razvanu Burleanuu i Nogometnog saveza Srbije (FSS) Tomislavu Karadzicu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''U FIFA-i mislimo na bosanski, hrvatski, rumunjski i srpski narod u ovim teskim trenucima. Budite uvjereni da smo vam spremni pruziti bilo kakvu pomoc kakvu mozete zatraziti'', stoji u Blatterovom pismu.

No, postanski sanducic HNS-a nije primio samo jedno pismo, s juga Hrvatske dosla je i poruka udruge 'Nas Hajduk'. Doduse, malo zbunjujuce, jer doista nije jasno sto bi HNS i Suker trebali napraviti u ovoj situaciji...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Gospodo iz Hrvatskog nogometnog saveza,

ovim putem odajemo vam javno priznanje. Divimo vam se jer ste prepoznali stvarne prioritete u presudnim trenucima za Republiku Hrvatsku, kada se cijela drzava - ukljucujuci i nogometne navijace, vama tako nevjerojatnu i gadljivu pojavu - ujedinila u borbi protiv katastrofe u Slavoniji. Da, gospodo iz HNS-a, vi ste sazvali hitne sjednice kako biste ekspresno odlucili o rezultatu jedne nogometne utakmice - koji je, naravno, glasio 3:0 za Dinamo. Niste se morali posebno muciti jer ionako smo unaprijed znali kakva ce biti vasa odluka, jednako kao sto smo znali da ce jednu obicnu nogometnu utakmicu osiguravati tisuce policajaca, pa cak i drzavni helikopter, i to bas u trenucima kada na drugom kraju drzave stanovnici s krovova svojih kuca doslovno mole za pomoc iz zraka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Slavonska ravnica nije prioritet vama, pa cak ni Slavoncu koji vas navodno vodi, a svi vrlo dobro znamo zasto. Zato sto u njenoj mutnoj vodi nema profita, nema potencijala i nema poslovnih prilika za brzu zaradu. Mozda jednog dana tek eventualno postavite nekakav kamen temeljac na mjestu koje je danas pod vodom dubokom pet metara. Lazni, naravno, kao sto je svoju laznu fotografiju u uniformi hrvatskog branitelja na zid postavio covjek kojemu tako odano i ucinkovito, besramno sluzite.

Mozda se ovaj put nade i kakva slika u vatrogasnoj uniformi, lijecnickoj kuti ili spasilackoj odori, svejedno. Kakva zahvalnica ili plaketa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ali, gospodo draga, znajte da Hrvatska pamti. I za deset ili dvadeset godina uvijek ce se sjecati tih besprizornih likova iz organizacije koja nosi lazni pridjev 'hrvatski', grupice besramnika kojima na pameti nije nista osim zgrtanja milijuna eura i ulaganja u same sebe, uz naravno pogodovanje jednoj jedinoj spodobi koja je okupirala kompletan nacionalni nogomet. Nekad nasu zajednicku radost, danas stid. Skupljajte, gospodo, vase milijune i nemojte se, molimo vas, ni osvrtati na nesretnu Slavoniju.

Ona danas smrdi. Ali ocistit ce se i biti jos ljepsa, za razliku od vas koji cete vjecno zaudarati. I ondje, i u Dalmaciji i Lici, u Istri i u cijeloj Hrvatskoj. Iz vaseg mulja vi nikada necete isplivati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za udrugu Nas Hajduk

Zan Ojdanic, predsjednik

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo